default_mobilelogo

Presidentin yllättävä nyrkin heilautus koronakriisin johtamisesta näyttää sekoittaneen monen kärkipoliitikon pään perusteellisesti, mistä saatiin hämmentävä näyte Ylen A-talkissa 02.04.2020. Ehkä jotkut keskustelijat lukivat allakkaa väärin, aprillipäivä oli edellisenä päivänä.

Paikalla olivat ryhmänjohtajat Emma Kari, vihreät, Ville Tavio, perussuomalaiset ja Kai Mykkänen, kokoomus sekä varapuheenjohtaja Kristiina Salonen, sdp.

Aiheena oli presidentti [Sauli] Niinistön ehdotus asiantuntijoista kootun ”nyrkin” perustamisesta jonkinlaiseksi operatiiviseksi johtotähdeksi. Itse ehdotus oli riittävän naiivi, mutta Ville Tavio lisäsi kierroksia kertoen, että hän oli jo odottanut, että Niinistö itse hyppäisi puikkoihin johtamaan projektia ja kannatti hänen ehdotustaan täysin. Tavio on juristi!

Mykkäsen ja Salosen sekavista puheista oli vaikea löytää selvää kantaa, mutta he tuntuivat olevan ainakin myötämielisiä Niinistön ehdotukselle. Yllättävää kyllä ainoa selväjärkinen tuntui olevan Emma Kari, jonka vasta-argumentit olivat aivan oikeat. Ne oli vieläkin täsmällisemmin perustellen esittänyt jo eduskunnan puhemies Matti Vanhanen Ylen Ykkösaamussa.

Kun kärkipoliitikkomme ajattelun taso on tätä luokkaa, ei ole ihmettelemistä, että politiikka on, mitä on. Ja erityinen huolenaihe on, kun Niinistökin on jo ikänsä puolesta saapunut riskiryhmään, siitä voi koitua Suomelle entistä suurempia yllätyksiä. Harkintakyky pätkii toistuvasti. Nyt on jo nähty interventiot kiky-nuvotteluihin ja koronakriisiin. Ja al-holistienkin asiassa oli vähän sekavaa viestittelyä.

Jotkut ovat kiinnittäneet huomiota siihen, miten kohteliaasti presidentti ja pääministeri olivat muotoilleet viestinsä, puolin ja tosin. Tämä on se pirullisin tapa piruilla. Myrkky on kätketty niin kauniiseen pakettiin, ettei tyhmempi sitä heti huomaa.

Olisikohan niin, että Niinistö on lähimenneisyydessä paistatellut niin paljon naapurin hallitsijan läheisyydessä, että putinvirus olisi päässyt tarttumaan? Olisikohan määrättävä vähintään 300 kilometrin turvaväli, ettei ainakaan lisätartuntoja tulisi. Voisikohan THL tehdä asialle jotakin?
 
Lisää aiheesta

www.kauko-kustannus.fi
www.kaukoparkkinen.com