default_mobilelogoKun Helsingin Sanomat kertoi, että Itä-Uudenmaan poliisi oli antanut ohjeet, joiden mukaan tietynlaiset rikosilmoitukset tuli ”tappaa” nopeasti ja kivuttomasti, valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen ilmaisi jonkinasteisen ihmettelynsä ja poliisiministeri Kai Mykkänen lupasi selvitystä, mutta mitään ei tapahtunut.
 
Vantaalaisessa paritalossa hallituksen puheenjohtaja oli kahden suosikkipoikansa avulla simputtanut osakkaita raskaalla kädellä, mutta poliisi oli ohjeiden mukaisesti tappanut tutkintapyynnön. Toiviainen sai pyynnön määrätä poliisi töihin, kun tämä oli ohjeen mukaisesti heilauttanut mestauskirvestä luottaen luonnehäiriöisen satutädin puhelinkertomukseen ja sähköpostiin, joita kumpaakaan ei ole tallella. Toiviainen ei korvaansa lotkauttanut.
 
Naisen tapa hoitaa tai jättää hoitamatta, asioita - toisen suosikkipoikansa heitteillejättö - saattoi tämän hengenvaaraan, mistä onnellinen sattuma ja paitsiossa olevat naapurit hänet pelastivat. Ehkä pelastivat. Neljä päivää ilman ruokaa ja nestettä olleen ja ambulanssiin heikossa hapessa kannetun miehen kohtalo ei ole tiedossa. Mitään ei ole tapahtunut sen jälkeenkään. Ikkunat ovat edelleen pimeinä. Toiviainen ja poliisiministeri Maria Ohisalo tuntevat tilanteen.
 
Mutta kun kristillisdemokraattien kansanedustaja ja lääkäri Päivi Räsänen siteerasi raamattua, jonka mukaan ihminen oli luotu mieheksi ja naiseksi ja poliisi oli tappanut jutun, niin johan heräsi valtakunnansyyttäjäkin ja määräsi alta aikayksikön poliisin tutkimaan asian.
 
Tästä lähtien siis poliisi toimii meillä ylimpänä uskonnollisten oppikysymysten asiantuntijana määritellessään, mikä on sallittua uskoa ja mikä kiellettyä kiihotusta kansaryhmää vastaan. Tiukat kuulustelut odottavat varmasti imaamia, joka siteeraa koraanin ohjetta, jonka mukaan tietyissä asioista vääräoppiset tulee tappaa.
 
Ilta-Sanomien Timo Haapala oletti, että raamatusta saattaisi vielä löytyä tekstejä, jotka voisivat vaatia kirjoittajien panemista syytteeseen. Kun kuolleet nauttivat syytesuojaa, se olisi kuitenkin mahdollista vasta ylösnousemuksen jälkeen. Silloinkin jouduttaisiin varmaan hakemaan ennakkoratkaisua aina kaikkein Korkeinta Oikeutta myöten, alkaako syytteen vanhentumisaika samalla juosta uudelleen alusta. Ellei juttuja ole siihen mennessä jollakin mahtikäskyllä jo tapettu.