default_mobilelogoTolkkunsa kadottanut media” seuraa kiltisti vaalipaniikissa olevien
poliitikkojen johdatusta

Tampereen yliopiston professori Anu Koivunen ihmettelee Suomen Kuvalehdessä 4/19 median yli äyräittensä paisunutta meuhkaamista seksuaalirikoksista ja kysyy, ”millainen kansallinen turvallisuusuhka on tolkkunsa kadottava media”.

Median suurin turvallisuusuhka on kuitenkin siinä, että se seuraa kiltisti vaalipaniikissa olevien poliitikkojen ja muiden vallanpitäjien liekanarussa. Mekkala raiskauksista peittää alleen sen samanaikaisesti esiin tulleen todellisen turvallisuusuhan, että poliisi on ottanut itselleen vallan määritellä etukäteen ”vähäiset rikokset”, joita ei tarvitse lainkaan tutkia.

Ja poliitikko ja muu vastuuhenkilö toisensa jälkeen antaa kuvan, että se koskee etupäässä vain pieniä myymälä- ja polkupyörävarkauksia sekä mökkimurtoja, kuten mm. valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen ja viimeksi oikeusministeri Antti Häkkänen 25.01.2019. ovat tehneet. Kuitenkin ne tosiasiassa ulottuvat jopa kansalaisten perusoikeusrikkomuksiin, kuten mm. erilaisiin rauhan loukkauksiin.

Kummallisesti keskustelu tästä poliisivaltiokehityksestä onkin yhtäkkiä vaimentunut. Mm. Ylen Ykkösaamussa siitä ei ole kuultu sanaakaan, vaikka haastateltavana on ollut mm. poliisiministeri Kai Mykkänenkin. Onko kyseessä Ylen sisäinen ohje? Maassa on selvästi lainvastainen tila.

J.K.

Poliisi on kiitollinen, että hoitokotimekkala antaa sille entistä enemmän tuulensuojaa. Jotta media voisi puhua vallan vahtikoirasta, tulisi vallan väärinkäytön olla sille aina ykkösrangin asia. ”Oma valvonta” ei toimi mediassa yhtään paremmin kuin hoivakodeissa.