default_mobilelogoEnempää ei olisi voitu tehdä
Pääministeri Juha Sipilä Ilta-Sanomissa

Eräs itsenäisen Suomen surkeimmista hallituksista on tullut tiensä päähän ja sai ansionsa mukaan. Sen kanssa kilpailee lähinnä hätätilahallitus, jonka Urho Kekkonen runnasi kokoon 1975.

Se muistuttaa Sipilän hallitusta siinä, että silläkin oli hyvät aikomukset, mutta se teki suurin piirtein kaiken väärin. Sipilä kertoi mm. Ilta-Sanomissa, että ”enempää ei olisi voitu tehdä”. Ehkä kuitenkin jonkin typeryyden olisivat nämä puuhapetterit vielä ehtineet tekemään, jos olisivat kiirettä pitäneet.

Tiensä päässä on myös Juha Sipilän seikkailu työmarkkinapolitiikan Don Quijotena ja kepun puheenjohtajana. Turkulainen Leena Laurila ilmaisi asian hyvin Hesarin mielipidesivulla 15.04.2019: ”Keskusta ei Sipilän aikana näyttänyt itseltään". Sen identiteetti oli tuhottu.

Kutsuukohan kepu Sipilän puolueesta karkottaman Paavo Väyrysen takaisin pelastamaan puolueen, minkä hän on tehnyt jo kaksi kertaa aiemmin?

Jo puoluetoveri Mikael Pentikäisen Maaseudun Tulevaisuudessa mahtavasti julkistama sommitelma ”yhteiskuntasopimukseksi”, osoitti jokaiselle asiaa ymmärtävälle, miten kaukana arkitodellisuudesta mies oli.

Sipilä kertoi vaalien edellä, miten ”määrätietoisesti” hallitus toimi työllisyyden hyväksi. Tosiasiassa hallitus eteni määrätietoisesti kohti katastrofia. Askelmerkkejä tällä tiellä olivat erityisesti:

* uusi yritys yhteiskuntasopimukseksi
* pakkolakihanke
* kiky
* perussuomalaisten ulosheitto ja teatterilento Turkuun
* aktiivimalli
* irtisanomislaki
* paikallinen sopiminen
* sote

Kaikki pelkkää vatulointia, muinaissuomeksi tunarointia! Turha puhua mistään hallitustyössä kulumisesta tai tekeytyä marttyyriksi.

Yrittäjät pettyivät pahiten

Kaupan tekijäisinä Anne Bernerin ostosta puolueeseen Sipilä sai piikkiinsä vielä taksiliikenteen sotkemisenkin, joten kiirettä olisi saanut pitää, jotta olisi ehtinyt vielä enemmän typeryyksiä tehdä.

Kapteenin hyppy ensimmäisenä ulos uppoavasta laivasta ei ollut Suomen arvoinen teko, joita kepu sanoo tarjoavansa Suomelle. Hallitusneuvottelijana Sipilältä puuttuu uskottavuus. Hän ei ole ainoastaan rampa ankka, vaan yksijalkainen. Ja sekin on puujalka.

Seuraajien kärkiehdokkaiksi on nimetty Annika Saarikko ja Antti Kaikkonen. Saarikko puolusti kyllä urhollisesti kelvotonta sotea ja kertoi vasta hankkeen rauettua, että kokoomukselle ihmistä tärkeämpi oli valinnan vapaus, mutta visioita, joita nyt tarvittaisiin ei ole nähty kummaltakaan.

Maikkarissa Juha Kaija piti Kaikkosta hyvin sopivana, ”kun nuorisosäätiökohut ovat jo aika kaukana”. Vaikka on politiikan toimittaja, ei tuntenut Jyri Hännisen ja Jarno Liskin tuoretta kirjaa, josta vasta alkaa paljastua karmea todellisuus.

Oma mielenkiintonsa on sillä, kuinka käy Suomen Yrittäjien toimitusjohtajalle Mikael Pentikäiselle, jonka valinta perustui siihen, että hän oli Juha Sipilän aseenkantaja ja yhteiskuntasopimuksen kauppamies jo Mari Kiviniemen ajalta.

Yrittäjistä ei ole kuultu mitään ennen vaaleja, eikä niiden jälkeenkään, ettei palkkio Sipilän pelastamisesta irtisanomislakia kehumalla vaarantuisi. Saattoi kuitenkin kaatua Sipilän mukana.

Yrittäjät odottivat Sipilältä kaikkein eniten, ja he pettyivät pahiten ja siirtyivät suurin joukoin perussuomalaisiin.

Lisää/poista listalta: Internet-sivu tai Webmaster

Tältä sivulta selviävät sähköpostiosoiterekisterin ylläpitäjä ja rekisteritiedot