default_mobilelogoKuin vesilintu lahdella käy alle veden pinnan ja
huuhdottuaan sulkansa taas nostaa puhtaan rinnan
.
Erkki Raatikainen Kalevi Sorsasta

Oli kovin hämmentävää lukea Iltalehdestä, että olit nokkamiehenä tai ainakin kärjessä virittelemässä heittoistuinta Antti Rinteelle sen vuoksi, että häneen ei voitu enää luottaa. Olithan saanut varsin selvän infon hänen tavastaan toimia ja siitä huolimatta johdatit virkaheittona puheenjohtajana puolueesi hänen johtamaansa hallitukseen.

Juha [Sipilä], Sinun piti tietää, että filunkipeli ja omavaltaiset otteet kuuluvat rinteeläiseen ay-kulttuuriin. Varoitin siitä Sinua jo Yrittäjän päivänä 05.09.2014 Espoon Sellusalissa, jossa olit puhumassa. Kehuskelit, miten hyvin synkkaa ay-liikkeen kanssa, mainitsit erityisesti Antti Rinteen. Varoitin luottamasta häneen, mihin vastasit hymähdyksellä. Muu auditorio päästi naurun hörähdyksen.

Yrittäjät ovat hyväuskoista väkeä, eivät he muuten yrittäjiä olisikaan. Sinutkin he ottivat hämmästyttävän kauan todesta, vaikka kertoilit mm. heidän liittokokouksessaan täyttä puppua paikallisesta sopimisesta. Hitaammin heräävät uskonevat yhtä edelleen, vaikka selittelysi ovatkin, mitä ovat, myös tämän asian yhteydessä. Monet ovat tosin jo siirtyneet perussuomalaisiin.

Luottamusta eivät lisänneet myöskään yrityksesi pestä kätesi vastuusta, kun kiky-sopimuksen sotkut alkavat nousta pintaan ja kaatuvat myös yrittäjien niskaan (Kiky-sopimuksen järjettömyys alkaa paljastua – kuka ottaa vastuun?/www.kauko-parkkinen.com 05.12.2019).

Annoin Sinulle siellä myös kirjani Näin tehdään tuhopolitiikkaa. Et taida olla lukumiehiä, vaan viihdyt paremmin askartelupuolella.

Sait muiden kansanedustajien tavoin infon siitä, miten Ammattiliito Pron silloisen puheenjohtajan Antti Rinteen alainen juristi Mikkelin käräjäoikeudessa huijasi sekä minua että oikeutta kehittämällään juonella, johon kuului osana kantajan työtoverin väärä todistajanlausuma. Se tapahtui ilmiselvästi esimiehen tieten ja oli liitolle tavanomaista toimintaa, business as usual.

Jotakin olisi pitänyt oppia myös Aleksander Stubbin kokemuksista. Hänkin puhkuin intoa lähtiessään pääministerinä Rinteen kanssa samaan hallitukseen ja kehui, miten hyvin neuvottelut olivat sujuneet. Yhteinen näkemyskin löytyi ajassa 01.14. käsiajanoton mukaan.

Rinne on tottunut sanelemaan, ei kuuntelemaan

Siitäkin sait tiedon, miten Rinne oli Tornion käräjäoikeudessa AKT:n lakimiehenä käynyt yrittäjän kimppuun pahemmin kuin yleinen syyttäjä, kun yritys oli joutunut irtisanomaan 20 työntekijästään puolet. Siinä ei varsinaista filunkia ollut, mutta paljon kertoo se fanaattisuus, jolla hän asiaa hoiti ja mm. naisyrittäjää puhutteli. Mutta taitavasti hän kuitenkin käytti hyväkseen sitä käännettyä todistustaakkaa, jonka ay-liike oli onnistunut ajamaan läpi: Yrittäjän on vastoin länsimaista oikeusjärjestystä pystyttävä todistamaan ”syyttömyytensä”. Tällä kertaa sekään ei kuitenkaan auttanut.

Irtisanominen johtui siitä, että VR:n tytäryhtiö Transpoint oli taksoja dumppaamalla ajanut yrityksen ahtaalle. Kyse on siis samasta tilanteesta kuin Postin kohdalla, joka on jo dumpannut hintoja ja pyrkii vielä tehostamaan sitä työntekijöitä halpuuttamalla.

Tuskin ihmettelet, että tämän jälkeen Antti Rinteen oikeusvaltioperiaatteen markkinointi vaikuttaa lähinnä karkealta pilalta. Ilmeisesti taktiikkana on: hyökkäys on paras puolustus. Hän on ”angry ay”-juristien top ten -listallani ykkönen jopa Timo Rädyn edellä.

Koko pääministerikautesi ajan sait ajantasaisen ja reaalitason tiedon paitsi hallituksesi tempoilevasta politiikasta, myös Antti Rinteen johtaman opposition puheiden todellisesta sisällöstä. Kun teit messiaanisen rantautumisen pyöräsafarin johdossa Tampereen Laukon torille 19.08.2014, tarjouduin käymään keskusteluja kanssasi ja kerroin, että Mauri Pekkarinen tarjosi ministerikahvit, mutta ei halunnut jatkaa keskusteluja, vaikka olin sitä ehdottanut. Ihmettelit sitä, mutta toimit itse samoin.

Ay-liikkeessä pomon ei tarvitse kuulla muita, vaan hänen sanansa on laki. Tuttu on Rinteen työtovereille hänen tokaisunsa ”tämä ajetaan läpi vaikka väkisin”. Sama uhma oli varmaankin ohjelmoituna hänen takaraivoonsa myös silloin, kun hän pääministerin haastattelutunnilla 24.01.2019 uhmakkaasti ilmoitti, että hallitus ”kitkee” työsuhdeshoppailun tästä yhteiskunnasta ”tavalla tai toisella”.

Lisää aiheesta

www.kaukoparkkinen.com
www.kauko-kustannus.fi