default_mobilelogoEikö Sinua hävetä?

Sanna Marin näytti heti kättelyssä, mistä kana pi ... ii. Näin olisi sanottu siihen aikaan, kun Suomessa puhuttiin vielä selkokieltä, eikä digiamerikka ollut vielä turmellut äidinkieltämme. Vuosikausien ajan oli saarnattu oppia, että nainen on vallankäyttäjänä jotenkin pehmompi ja ihmisläheisempi ja ottaa muut ihmiset huomioon paremmin kuin mies.

Siinähän se meni, naisjohtoisen hallituksen ensimmäinen näyttö siitä, miten vahvalla naisenemmistöllä toimiva hallitus tuo uusia arvoja politiikkaan, varmaankin ihmisläheisyyttä ja pehmeyttä, kaikkihan tietävät, että kaikki naiset ovat likimain enkeleitä vallan käyttäjinäkin. Se olikin Unto Hämäläisen mielestä vain pieni etikettivirhe. Politiikan kommentoijat, Yle etunenässä, näyttävät pehmenevän ensimmäisinä.

Tosiasiassa se oli ennenkuulumattoman röyhkeä ja ylimielinen heitto pääministeriltä kansanedustajille, joille hänen tulisi olla vastuussa. Olen seurannut politiikkaa paljon kauemmin kuin Hämäläinen, aina vuodesta 1948 lähtien, ja vaikka alkuaikoina ei ollutkaan televisiota, olen varma, että yksikään miespääministeri ei ole esiintynyt yhtä ylimielisesti eduskunnan edessä. Mies ei edes onnistu saamaan äänensävyynsä sitä halveksuntaa, jolla Marin sylkäisi sanan ”hävetä”. Voi vain kuvitella, jos mies toimisi samalla tavoin.

[Sanna] Marin käytti myös vähintään yhtä tomerasti kuin [AnttiRinne sanontaa ”minun hallitukseni”, mitä Hesarin Marko Junkkari piti osoituksena siitä, että hänellä ei ollut kykyä johtaa hallitusta demokraattisesti.

Masentavaa on sekin, että Ylen oma politiikan erikoistoimittaja Ari Hakahuhta ei pysty ymmärtämään, mikä ero on siinä, jos joku [TimoSoinin kaltainen rivikansanedustaja heittää jonkin herjan hallitukselle tai eduskunnalle vastuullinen pääministeri esiintyy nähdyllä tavalla. Molemmat antavat kuvan siitä mediasta, joka on ollut heidän kasvualustansa. Hämäläinen on imenyt henkisen ravintonsa vallan suojelun päälinnakkeesta Helsingin Sanomista ja Hakahuhta kiltisti perässä seuraavasta Ylestä.

Vaikka Hämäläinen on nuorena ollut kokoomuslainen, on hänkin kuuliaisesti asemotunut siihen vihervasemmistolaiseen toimittajakuntaan, jonka Jussi Halla-aho mainitsi muutamia päiviä sitten. Hämäläinen ilmeisesti toimii Ylessäkin kommentaattorina niin kauan kuin pystyy sinne omin voimin raahautumaan.

Jouko Jokinen sanoi joulukuussa 2017 ennen Ylen päätoimittajaksi siirtymistään Anna-Liisa Haavikon haastattelussa, että Ylen tehtävänä on ”kaivaa uutta tietoa kansalaisille” ja ”jotakin uutta pitää tulla”, niin että katsojat huomaavat, että ”ai jaa, asiaa voidaan tarkastella myös tästä kulmasta” (Eväitä Jokiselle/www.kaukoparkkinen.com 15.03.2018).

Ei ole tullut uusia näkökulmia, eikä tule, jos siellä roikutetaan vanhoja kehäraakkeja eläkeläistoimittajia. Kun ei muuta keksitä, niin on pantu aamu-tv sekaisin, niin että selkeä rakenne on sotkettu, ja studio ja meno näyttää kuin hollituvalta. Näin katsojat huomaavat, että ai jaa, studiokalusteita voidaan asetalla myös tuollaiseen kulmaan.

Itse varsinaisessa asiassa hallituksen ja varsinkin kepun linja meni ihan äitiinsä.

Lisää aiheesta

www.kaukoparkkinen.com
www.kauko-kustannus.fi