default_mobilelogoTänään 16.04.2019 sortui lopullisesti se tukipilari, jonka varaan Suomen Yrittäjät laski, kun se valitsi toimitusjohtajakseen Juha Sipilän uskollisen aseenkantajan Mikael Pentikäisen, joka oli aloittanut yhteiskuntasopimuksen puffaamisen Hesarin päätoimittajana jo toisen puoluetoverinsa Mari Kiviniemen pääministeriaikana. Hän oli myös surkeasti päättyneen raamisopimuksen innokas kauppamies.

Hesarista potkut saaneen Pentikäisen korjasi päätoimittajakseen keskustaan kallellaan oleva Maaseudun Tulevaisuus, vaikka tämä ei tyttärensä todistuksen mukaan ymmärtänytkään mitään maataloudesta. Siellä hän liittoutui kepun messiashahmoksi nostetun Sipilän kanssa ja järjesti mahtavan julkistuksen tämän ufo-pelastusohjelmaksi aiotulle yhteiskuntasopimukselle. Sekin törmäsi reaalimaailman tosiasioihin ja Sipilä osoittautui politiikan Don Quijoteksi. Pentikäiselle järjestyi sitten Sancho Panzan vakanssi Suomen Yrittäjien toimitusjohtajana, vaikka hän ei ymmärtänyt yrittäjyydestäkään mitään.

Pentikäisen pettämätön kyky ajautua umpikujaan seurasi mukana. Yrittäjäjärjestössä hänellä ei ollut muuta annettavaa kuin jatkuva rähinä ay-liikkeen kanssa. Sipilän hallituspöydältä putosi muutamia murusia, kuten koeajan turha pidennys ja typeryyden mestarinäyte kiky sekä pari muuta armopalaa, joista oltiin kovasti kiitollisia.

Irtisanomislain nirhaamisessa taistelutoverit iskivät jälleen kirveensä kiveen. Suuren mekkalan jälkeen tuloksena oli vain yrittäjän aseman käyminen lakituvassa entistäkin arvaamattomammaksi. Pentikäinen kuitenkin pelasti liittolaisensa kehumalla lakia, jonka sisällöstä hän ei ymmärtänyt mitään.

Sitten seurasikin radiohiljaisuus ja vaalien odottelu. Pentikäinen ja hänen johtamansa järjestö eivät vaalien edellä tehneet mitään konkreettisia esityksiä, esittivät vain yleisen tason hurskaita toiveita.

Hiljaisuus on jatkunut vaalien jälkeenkin. Kun irtisanomislaki oli mennyt kiville, Hesari kertoi, että nyt oli maassa kaikki hyvin, ja yrittäjien asiaan palataan vaalien jälkeen, jos satutaan muistamaan. Vaalikeskusteluissa kukaan ei muistanutkaan yrittäjiä, vain pari yleisluontoista mainintaa kuultiin. Vaalien jälkeen heitä ei ole muistettu sitäkään vertaa.

Hyvä osoitus tästä on, kun Uuden Suomen päätoimittaja ja Kauppalehden pääkirjoitustoimittajien esimies Markku Huusko tänään luettelee Sipilän hallituskautena pettyneitä ryhmiä, hän ei edes mainitse yrittäjiä, jotka pettyivät häneen kaikkein pahiten ja siirtyivät perussuomalaisiin. Osaltaan tätä pettymystä heijastaa se, että yrittäjyyden lippua eduskunnassa heiluttanut kokoomuksen

Tietäjät tietävät, että Pentikäinen pitää matalaa profiilia odottaen palkintoa siitä, että auttoi Sipilää pelastamaan nahkansa konkelossa, johon hän oli itse tämän neuvonut. Sipilän viimeaikaiset tempaukset taisivat viedä nämä haaveet.

Sipilä on kuunnellut jo kahdesti sisäistä ääntään. Olisikohan syytä seurata esimerkkiä?