default_mobilelogo

Eduskunnan kyselytunnilla 05.03.2020 turvapaikan hakijoita koskevassa keskustelussa oppositio tivasi moneen kertaan sisäministeri Maria Ohisalolta, hyväksyykö Suomi sen, että Kreikka on pysäyttänyt kuukaudeksi turvapaikkahakemusten käsittelyn Turkin ja Syyrian kriisin vuoksi. Eli Kreikka on jäädyttänyt väliaikaisesti Euroopan ihmisoikeussopimuksen soveltamisen.

Selvää vastausta ei saatu, vaan ministeri hoki moneen kertaan, että Suomi noudattaa ihmisoikeussopimusta. Samaa hoki pääministeri Sanna Marinia sijaistanut Katri Kulmuni.

Vaimoni ja minun osaltani vastaus on selvä: Suomi ”viittaa kintaalla” ihmisoikeussopimukselle, ja sen jäädytys näyttää osaltamme pysyvältä.

Euroopan ihmisoikeussopimuksen 5 artiklan 1. kohdan mukaan ”jokaisella on oikeus vapauteen ja henkilökohtaiseen turvallisuuteen", ja sen 14 artikla sisältää syrjintäkiellon.

Poliisiministeri tietää erinomaisen hyvin, miten mielivaltaisesti vantaalaisen taloyhtiömme hallitus käyttää valtaa ja miten syrjivästi hallitus on sulkenut meidät kaikkien vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolelle, vaikka osakkaiden yhdenvertaisuusperiaate on asunto-osakeyhtiölain keskeinen periaate. Pyrkimys ”savustaa” meidät pois talosta loukkaa oikeuttamme valita vapaasti asuinpaikkamme. Tämä kaikki on kerrottu kirjassani Painajainen paritalossa (pdf). Kirjan julkitulon jälkeen on saatu tietää, että Itä-Uudenmaan poliisijohdon ohjeen mukaan mm. tämänkaltaisia asioita ei tule tutkia, vaan rikosilmoitukkset tulee ”tappaa” välittömästi. Poliisi on ohjeen mukaisesti jättänyt rikosilmoituksemme tutkimatta keksien tälle tosin omituisia perusteluja ja hävittäen tutkimusaineistoa. Siis poliisikin on jäädyttänyt ihmisoikeussopimuksen.

Tästä rohkaistuneena hallituksen puheenjohtaja ja häntä avustava aviomies sekä kaksi kiltisti puheenjohtajaa seuraavaa jäsentä ovat vaarantaneet turvallisuutemme entistä pahemmin: hyökkäilleet kohti pihassa ja kadulla talon edustalla sekä käyneet käsiksi. Taloyhtiön yhtiöjärjestys on kepulikonstein muutettu, niin että hallituksessa on vain kolme jäsentä, että meidät voidaan pitää ulkopuolella.

Kirjan ja sen jälkeisten tapahtumien tarjoama runsas lisänäyttö ei ole antanut valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaiselle aihetta aloittaa tutkintaa uudelleen. Poliisiministeri Ohisalo ei korvaansa lotkauta noudattaen presidentti [Sauli] Niinistön esimerkkiä, kun Unkarin pääministeri Viktor Orbán syyttää Suomea ihmisoikeusrikkomuksista, jotka kaipaavat tutkintaa.

Pitääkö olla ihonväriltään poikkeava tai ulkomaalainen taikka kuulua johonkin erityiseen kansanryhmään, jotta voisi Suomessa nauttia ihmisoikeussopimuksen suojaa?

On aina mukava keskustella ongelmista, jotka näyttävät olevan meistä kaukana, mutta omista ongelmista on viisasta vaieta.

Lisää aiheesta:

www.kaukoparkkinen.com
www.kauko-kustannus.fi

Liite:

kirjan esite