default_mobilelogo

Helsingin Sanomat kertoi 02.10.2016, että ”hallitus panee pala palalta toimeen turvapaikkapoliittisen toimenpideohjelman”. Siinä turvapaikanhakijat määrättäisiin asumaan tietyssä vastaanottokeskuksessa ja ilmoittautumaan siellä yhdestä neljään kertaan vuorokaudessa.

Tämä soveltuu varmasti myös työttömyyden hoitoon. On uskomattoman löperöä, että heidän tulisi ilmoittautua vain kerran vuosineljänneksessä ja väliajat he saisivat huidella missä tahansa.

Pala palalta voitaisiin edetä siihen, että heidät keskitettäisiin työllisyyskeskuksiin tai –leireihin, joissa heidän tulisi ilmoittautua kaksi kertaa vuorokaudessa. Aamulla kirjattaisiin, mitä he tulisivat päivän aikana tekemään ja illalla vastaanotettaisiin raportit, mitä on päivän aikana saatu aikaan.

Jo ensi vaiheessa tällä luotaisiin varmasti ainakin 110 000 työpaikkaa ja jatkossa vielä enemmän. Pala palalta voitaisiin edetä siten, että leiriläisille annettaisiin käteen virkailijan lista päivän askareista ja hän palauttaisi sen illalla rasti ruutuun –täytettynä.

Meille on viime aikoina haettu työmarkkinamallia Saksasta, sitä sopii kehittää edelleen luotaessa Suomen mallia. Miksi se ei toimisi meillä, toimihan se aikanaan Saksassakin.