default_mobilelogoJuha Sipilä jatkoi Ilta-Sanomien vaalimessuilla 14.03.2019 uhoaan siitä, miten hän kantoi vastuuta jättämällä hallituksen eroilmoituksen, kun sen sotehanke oli eduskunnassa kokenut haaksirikon. Tällä hän tarkoittaa yritysten johtamismallista lainaamaansa slogania tulos tai ulos. Hän tarjosi samaa mallia myös muille.

Sipilän käsitys tulos tai ulos -johtamisesta on omituinen. Jos yrityksen toimitusjohtaja epäonnistuu niin pahoin, että hän itse eroaa tai hänet heitetään ulos, niin hän pysyy ulkona, eikä pomppaa samassa kuin vieteriukko pyrkimään takaisin samaan tehtävään ja uhomaan vastuun kantamisellaan.

Sipilän touhu kuvaa pikemminkin hänen omituista ajattelutapaansa ja Winston Churchillin kuvaamaa toimintamallia: ”Ihmiset aina joskus kompastuvat totuuteen, mutta useimmat vain nousevat ja jatkavat matkaansa, niin kuin mitään ei olisi tapahtunut".

Ei myöskään ole hyväksyttävää, että kapteeni jättää ensimmäisenä uppoavan laivan.

J.K. Ehkä Sipilä vain seuraakin Kalevi Sorsan esimerkkiä, jonka kunniaksi Erkki Raatikainen siteerasi vanhaa virttä: ”Kuin vesilintu lahdella käy alle veden pinnan, ja huuhdottuaan sulkansa taas nostaa puhtaan rinnan".