default_mobilelogo

Psykologi ja koulutuspäällikkö Vesa Hulkkosen kirjoitus johtamisesta oli hämmästyttävä (HS Mielipide 30.07.2016). Yhtä hämmästyttävää on, että se ei ole aiheuttanut yhtään kommenttia. Hänen kritiikkinsä kohdistui väitteisiin, että huono henkilöstöjohtaminen olisi tuhonnut Anttilan ja esimiesten huutaminen Nokian.

Hulkkonen sanoo, että mainittujen yritysten menestystekijöitä ovat olleet mm. talouden hallinta, tuotekehitys, markkinointi ja logistiikan hallinta. Jos nämä seikat ja liikeidea eivät ole kunnossa, ei yritystä pelasta mikään, vaikka ihmisiä johdettaisiin miten ”ihanasti” tahansa.

Kirjoittajalta näyttää jääneen huomaamatta, että nuo hänen mainitsemansa ihanat asiat toteutetaan juuri henkilöstön avulla, kun se hyvällä johtamisella saadaan mukaan kehittämään yritystä. Ei Nokiakaan sortunut huutamiseen, vaan sen taustalla oli henkilöstön ajatusten laiminlyöminen, kuten Jorma Ollilan kirjastakin käy ilmi.

Kumpikaan yritys ei löytänyt oikeaa tapaa toimia muutoksessa. Ehkä menestyneimmän suomalaisyrityksen Koneen entinen toimitusjohtaja Matti Alahuhta sanoo Johtajuus–kirjassaan, joka on ehkä paras suomalaiskirja johtamisesta, että muutoksen avaintekijä on henkilöstön saaminen mukaan tekemään muutosta. ”Mistä muualta yritys saa voimansa”, hän kysyy. Edelleen hän sanoo, että ”kuunteleminen on johtajan työssä ehdottomasti tärkeämpää kuin puhuminen”.

Tämä on vaikeaa siinä suomalaisessa johtamisympäristössä, jota Terttu Grönforsin väitöskirjan mukaan hallitsevat 1600-luvulta peräisin olevat kaavamaiset ajatukset. Niiden mukaan viisaus tulee ylhäältä, vaikkapa huutamalla. Alahuhta sanoo varovaisesti, että ”kuva, joka suomalaisessa yhteiskunnassa on johtamisesta, on etäinen”. Ainakin ajallisesti.

Pahasti vanhentunut on myös kirjoittajan jako ”managemanttiin” ja ”laedershippiin”, asioiden ja ihmisten johtamiseen. Yritysten johtotehtäviin ei pitäisi päästää ketään, joka ei tajua ihmisten merkitystä, vaan jolla esimerkiksi raha on ykkössijalla. He ovat aikaansaaneet suurta tuhoa, Anttilassakin.

Kauko Parkkinen
työsuhdelakimies, tietokirjailija
Lummepolku 2 D, 01300 VANTAA
09-823 7795