default_mobilelogo

Helsingin Sanomien toimittaja Anni Lassila jatkaa 04.02.2018 Hesarin messias-sarjaa Björn Wahlroosista entistäkin komeammin (www.openfinland.net 14.09.2014: Hesari tekee Wahlroosista messiaan).

Wahlroos on Suomen ykkösnimi ryöstökapitalismin mestarina ja johtavana ihmisen halventajana. Hänen mukaansa työntekijöiden tehtävänä yrityksessä on vain työskentely osakkeenomistajan vaurastuttamiseksi eli sijoitetun pääoman maksimoimiseksi, ja johtajan ainoa tehtävä on edistää sitä kaikin laillisin keinoin. Huolen kantaminen työntekijöistä tai asiakkaista on vain merkki johtajien ja johtoryhmien epäpätevyysestä. (www.kauko-kustannus.fi/OSuVa-euroextra s. 6: Wahroosit isästä poikaan).

Lassila tekee nyt Wahlroosista kaikkien yrittäjien esikuvan ja johtotähden. Hän perustelee kirjoitustaan sillä, että ”yhteiskunnan rahoituspohjan kannalta on olennaista ymmärtää, miten menestyneitä yrittäjiä syntyy”. Hän kysyy, miten Wahlrooseja saataisiin lisää.

Nyt me siis tiedämme, mitä tarvitaan, että wahlrooseja nousee joka niemeen, notkoon ja saarelmaan:

* riittävän röyhkeä geeniperintö (www.kauko-kustannus.fi/OSuVa-euroextra s. 6: Wahroosit isästä poikaan) * ruotsin kieli
* väitöskirja, ”väikkäri”
* huomenlahjana välittömästi professuuri ruotsinkielisten ikiomassa korkeakoulussa
* hyvä veli -kaupalla johtajapesti ruotsinmielisessä pankissa
* pankissa kehitysyhtiö hiekkalaatikoksi vapaata huseerausta varten
* potkut pankista
* lähtölahjaksi kehitysyhtiö ja tuhti rahasumma
* yksinkertaisia ja hyväntahtoisia poliitikkoja, jotka lapioivat rahaa saadakseen sinut töihin valtion firmaan
* mukavia metsästysporukoita Suomessa ja ulkomailla
* kivoja ja vaikutusvaltaisia kavereita, vaikkapa Ruotsin kunkku ja joku talousnobelisti
* ”Suomen Pravdan” vankkumaton tuki ja puffaus
* muutenkin parviälyinen ja laiskansorttinen media
* pyöriskelyä hämäräperäisissä hyvä veli -porukoissa, jotka ovat Sitran Muutoksen Suomi -raportin mukaisesti erkaantuneet riittävän kauas häiritsevästä ihmisten arjesta, vaikkapa EVAn tai Liberan kaltaisessa ajatusten hautomossa tai hautaamossa.

Niin yksinkertaista se on. Kiitos, Hesari, kun kerroit.