default_mobilelogoKauko Parkkinen
"KYSE ON ERÄÄNLAISESTA KEVYTVERSIOSTA"


Helsingin Sanomissa 01.10.2019 Suomen ja Unkarin pääministerit Antti Rinne ja Viktor Orbán paiskaavat kättä muikean näköisinä vahvistuksena sopimukselle, että molemmille riittää vallan hyvin se, että kansalaiset saavat suojakseen vain oikeusvaltion kevytversion, josta on riisuttu pois varsinaiset ihmisoikeusrikkomukset (pdf). Kevytoikeusvaltion isät vahvistavat käräjätuomari Jussi Nilssonin artikkelin Lakimiesuutisissa Suomen kansalaisen saamasta oikeussuojasta vallan väärinkäyttöä vastaan. (Orbán on oikeassa – presidentti ja pääministeri eivät korvaansa lotkauta

Kauko Parkkinen
VIKTOR ORBAN ON OIKEASSA - PRESIDENTTI JA PÄÄMINISTERI EIVÄT KORVAANSA LOTKAUTA


Oikeusvaltio Suomi on pitkälti norsunluutorneissa rakennettu myytti ja kupla, jonka käräjätuomari ja monipuolisen kokemuksen oikeuslaitoksen eri tasoilta omaava Jussi Nilsson puhkaisi jo 17 vuotta sitten yllä mainitussa artikkelissaan Lakimiesuutisissa.

Kauko Parkkinen
MIKSI TYÖMARKKINAJÄRJESTELMÄ ON JÄMÄHTÄNYT 1970-LUVULLE?


Kun olimme muutama viikko sitten täysin samaa mieltä Metallityöväen Liiton siloisen neuvottelukumppanini kanssa, että työmarkkinajärjestelmä oli jämähtänyt 1970-luvulle (On vanha jengi koossa taas/www.kaukoparkkinen.com 27.08.2019, oli tietenkin syytä pohtia, mistä tämä johtuu. Heti havaitsee, että kyseessä on pahiten jämähtänyt sektori koko suomalaisessa yhteiskunnassa, ja kuitenkin sen toimivuudesta on hyvinvointimme kiinni. Miten siis tähän on tultu?

Kauko Parkkinen
ERKKI LIIKASEN URA SUOMEN PALVELUKSESSA PÄÄTTYI KATASTROFIIN


Kokoomuksen kansanedustaja Ilkka Kanerva Liikasen kirjan markkinointitilaisuudessa Suomen Pankin Rahamuseossa 10.09.2019

Kauko Parkkinen
OIKAISU: KOIVISTO NUJERSI KEKKOSEN KULTARANNASSA, EI MÄNTYNIEMESSÄ


On tullut muutamia palautteita siitä, että Erkki Liikanen puhuu muistelmissaan Mauno Koiviston käynnistä Urho Kekkosen luona Tamminimessä, eikä Kultarannassa Liikanen puhuu palturia muistamissaan ...]. Ne ovat aiheellisia, kiitos niistä. Kyse on eri tapahtumista. Väärä osoite. Sorry siitä.

Kauko Parkkinen
ON VANHA JENGI KOOSSA TAAS


On tullut muutamia palautteita siitä, että Erkki Liikanen puhuu muistelmissaan Mauno Koiviston käynnistä Urho Kekkosen luona Tamminimessä, eikä Kultarannassa 30.08.2019 Liikanen puhuu palturia muistamissaan ...]. Ne ovat aiheellisia, kiitos niistä. Kyse on eri tapahtumista. Väärä osoite. Sorry siitä. 30.08.2019Liikanen puhuu palturia muistamissaan ...]. Ne ovat aiheellisia, kiitos niistä. Kyse on eri tapahtumista. Väärä osoite. Sorry siitä.

Kauko Parkkinen
ERKKI LIIKANEN PUHUU PALTURIA MUISTELMISSAAN - JA DEMARIEN VANHA HOVITOIMITTAJA MARKKINOI KOIVISTON HUIJAUSTA


Helsingin Sanomien eläkkeellä oleva toimittaja Unto Hämäläinen, demarien vanha hovitoimittaja, arvioi 29.08.2019 entisen työnantajansa lehdessä Erkki Liikasen julkaisemat muistelmat. Tämä kirja on loistava osoitus siitä, miten sysimusta muuttuu vitivalkoiseksi. Tätä valkopyykkiä Hämäläinen jatkaa ansiokkaasti myös omassa kirjoituksessaan.

Kauko Parkkinen
VIISI VUOTTA LAUKON TORILTA - MITEN PÄÄTTYI JUHA SIPILÄN POLIITTINEN SAFARI?


Tänään 19.08.2019 on tasan viisi vuotta siitä, kun keskustan uusi puheenjohtaja Juha Sipilä saapui näyttävästi pyöräsafarin johtajana Tampereelle ja paneelikeskusteluun Pirkanmaan Yrittäjien kanssa iltaviileällä Laukon torilla (Liite). Yrittäjät kuuluivat niihin, jotka uskoivat, että hänellä oli eväät, joilla Suomi pantaisiin kuntoon.

Yle-uutiset kertoi 17.08.2019 selvityksestään, joka osoitti eri poliisilaitosten toiminta-alueilla olevan isoja eroja siinä, miten poliisi oli selvittänyt rikosjuttuja.

Kauko Parkkinen
AVOIN KIRJE PÄÄMINISTERI ANTTI RINTEELLE


Arvoisa pääministeri Antti Rinne, yllä olevin sanoin lupasit virkaanastujaispuheessasi toimia eriarvoisuuden poistamiseksi ja näin vahvistaa oikeusvaltiota. Lupasit, että ”hallitus huolehtii oikeudenmukaisuudesta

Kauko Parkkinen
KEPU TUKEE ANTTI RINTEEN TYÖLLISYYSHAAVEITA RASKAALLA TYKISTÖLLÄ


Nopeasti on saatava aikaan moniammatillinen toimintamalli, jossa eri viranomaiset yhteistyössä ratkaisisivat yksilökohtaisesti räätälöidyillä työllistymissuunnitelmalla yksittäiset työttömän ongelmia eri toimenpiteet toimivaksi kokonaisuudeksi sovittaen"..

Kauko Parkkinen
ANTTI RINNE TÖRMÄSI TODELLISUUDEN KIVIMUURIIN


Hallituksen muodostaja Antti Rinne heräsi vihdoinkin kalkkiviivoilla huomaamaan, että rahat eivät riitä kattamaan koko sitä toiveiden tynnyriä, jonka hallitusneuvottelijat olivat vapaan assosiaation menetelmällä täyttäneet.

Kauko Parkkinen

KARI ENQVISTIN RADIOKLUMNI KERTOO, MIKSI KEMIN SELLUTEHDAS HURMAA NIIN MONIA


Kosmologian professorin virasta juuri eläkkeelle jääneen Kari Enqvistin kolumni Ylen Ykkösaamussa 16.05.2019 olisi esitettävä uudelleen aika ajoin. Siitä löytyy selitys niin monelle ilmiölle, jotka kansalaisia ovat mm. Juha Sipilän hallituksen aikana hämmästyttäneet, kummastuttaneet, ja niin selkeästi esitettynä, että sen ymmärtävät varmasti kaiken maailman dosentitkin. Hän oli suunnannut viestinsä erityisesti hallitusneuvottelijoille.

Kauko Parkkinen
MIKÄ ON ANTTI RINTEEN HALLITUKSEN IHMISKÄSITYS?


Tuoreessa muistissa on, miten keskusta ja kokoomus antoivat rukkaset hallituksessa jatkamaan pyrkivälle perussuomalaisten uudelle johdolle, kun tällä oli niin mahdoton ihmiskäsitys.

Kauko Parkkinen
RINTEEN HALLITUS: 1970-LUVUN KAUHUKABINETTIEN PALUU


De´jà-vu oli käsin kosketeltava, kun heti hallitusneuvottelujen todenteolla alettua työmarkkinajärjestöt marssivat ensimmäisinä baanalle kuin Euroopan omistajat. Ja he osallistuvat hallitusohjelman kirjoittamiseen kuin silloin ennen!

VAALIKAUDEN LAMPAAT JA LEIJONAT

Iltalehdellä on mainio tapa jakaa merkittävien kisojen jälkeen osanottajille lampaan ja leijonan kuvia 1-5 sen mukaa, miten pelaajat ovat pärjänneet omilla pelipaikoillaan. Sama asteikko sopii käytettäväksi myös silloin, kun arvioidaan eräisen avainpelaajien suorituksi kuluneella vaalikaudella.

Kauko Parkkinen
SIPILÄ SAI, MITÄ TILASI


Eräs itsenäisen Suomen surkeimmista hallituksista on tullut tiensä päähän ja sai ansionsa mukaan. Sen kanssa kilpailee lähinnä hätätilahallitus, jonka Urho Kekkonen runnasi kokoon 1975.

Kauko Parkkinen
MISSÄ LUURAA MIKAEL PENTIKÄINEN?


Tänään 16.04.2019 sortui lopullisesti se tukipilari, jonka varaan Suomen Yrittäjät laski, kun se valitsi toimitusjohtajakseen Juha Sipilän uskollisen aseenkantajan Mikael Pentikäisen, joka oli aloittanut yhteiskuntasopimuksen puffaamisen Hesarin päätoimittajana jo toisen puoluetoverinsa Mari Kiviniemen pääministeriaikana. Hän oli myös surkeasti päättyneen raamisopimuksen innokas kauppamies.

Kauko Parkkinen
LASSE, LASSE LITEN: MAAILMA ON PALJON KOMIKANTAA SUUREMPI


Nuori Lasse Laatunen oli 1970-luvulla lähes ainoa silloisen STK:n juristi, johon liittyi toivoa muutoksesta. Paikalla olijan mukaan hän oli ainoa, joka 1981 keskusliiton äimistelypalaverissa ymmärsi kirjani Näin tehdään tuhopolitikkaa sanoman.

Kauko Parkkinen
KEVYTPUHETTA POLITIIKASTA JA TALOUDESTA


Kuten aina vaalien edellä ovat jälleen vallinneet kevytpuheen markkinat politiikasta ja taloudesta, ennen muuta työllisyydestä ja työttömyydestä. Tämä ei johdu siitä, että liikenteessä, kuten kuuluu sanoa, olisivat olleet tavallista asiantuntemattomammat, vaan siitä, että puhujia on ollut niin runsaasti, muitakin kuin poliitikkoja, jotka aina esittävät asiat omalta kannaltaan parhain päin.