default_mobilelogo

Kauko Parkkinen 09.11.2018
UHKAROHKEA MARKO JUNKKARI: PELKÄÄ SIPILÄN OHJAAMASSA LENTOKONEESSA, MUTTA EI HÄNEN OHJASTAMASSAAN MAASSA


Tapasin HS:n toimittajan Marko Junkkarin ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan kerran vuonna 2013 Sanomatalossa, missä oli käynnissä eräs loputtomista sotekeskusteluista. Menin kiittämään erästä hyvän yleisöpuheenvuoron käyttänyttä, kun huomasin hänen nojailevan pylvääseen. Tervehdin ja kysyin, ”milloin ryhdyt Hesarin päätoimittajaksi? Olet niitä ainoita harvoja, johon liittyy toivoa."

Kauko Parkkinen 04.11.2018
VIIMEINEN OLJENKORSI - PENTIKÄINEN USKOO JÄRKKYMÄTTÄ KOLMIKANTAAN


Suomen Yrittäjät on toimitusjohtajansa Mikael Pentikäisen johdolla haukkunut kiivaasti kolmikantaa mm. työmarkkinakartellina. Tässä se toisin vetelee vanhoja virsiä, eikä juuri muuta olekaan. Sen viimeinen ponnistus on vailla kaikkea järkeä oleva yritys saada hiiren mentävä aukko työllistämisen esteiden Kiinan muuriin.

Kauko Parkkinen 01.11.2018
"TYÖSUHDETURVA": HALLITUS TEKEE IHMISKOKEITA YRITTÄJILLÄ


Ans´ kattoo, kuin äijän käy lakituvassa, että saadaan tietää, millainen laki on tullut säädetyksi". Tämä on hallituksen ohje yrittäjälle, joka on saanut haasteen oikeuteen sen jälkeen, kun irtisanomista koskeva lakimuutos on saatu aikaan. Jos on saatu.

Kauko Parkkinen 29.10.2018
IRTISANOMISLAKI: "NÄINKÖ AINA MEILLE KÄY, KÄY, KÄY, KÄY?"


Jotkut väittävät, että historia ei toista itseään. Puhuvat pötyä. Noilla ylläolevilla Vicky Rostin iskelmän sanoilla otsikoin kirjoitukseni ”työsuhdeturvalain” lopputuloksesta silloisen yrittäjäjärjestön SYKL:n Yrittäjäsanomissa 35 vuotta sitten. Ne soveltuvat sellaisinaan myös tämän uusintaottelun lopputuloksesta kertovan jutun otsikoksi. Myös jälkitunnelmat ovat hyvin samankaltaiset kuin tuolloin. Niitä ilmentää vanhan asiakkaani, metallialan huippuyrityksen perustajan ensikommentti (liite).

Kauko Parkkinen 24.10.2018
YRITTÄJÄ TULOPOLITIIKAN HUKKAPUTKESSA


Herra, älä anna heille anteeksi, vaikkeivät he tiedäkään,
mitä he tekevät. Älä ainakaan ihan aina ja loputtomasti.
Sillä muuten he eivät koskaan opikaan tietämään.

Kauko Parkkinen 20.10.2018
KAKSIKASVOINEN LIISA JAAKONSAARI TIETÄÄ, MITEN YRITTÄJIÄ HUIJATTIIN "TYÖSUHDETURVALAILLA" 35 VUOTTA SITTEN JA MITEN HISTORIA TOISTAA ITSEÄÄN


Tasavallan presidentti 06.05.2018 nimitti uudet ministerit, rehellisiksi ja taitaviksi tunnetut syntyperäiset Suomen kansalaiset. Kaikkien edellytysten on lain mukaan täytyttävä, mutta vain viimeinen on tarkistettu. Oli upeaa katsella, kuinka komeat raitahousut unohdettu kansa oli saanut yrittäjien selkänahasta. Yrittäjäthän tuntevat olleensa ihan hyödyksi! Mutta miksi ihmeessä he tuntevat itsensä entistä unohdetummiksi?

Kauko Parkkinen 15.10.2018
SE ON TÄÄLLÄ TÄNÄÄN! YRITTÄJÄT TULOPOLITIIKAN HUKKAPUTKESSA, UUNITUORE 3. PAINOS


Kirja kertoo, miten tähän on tultu ja kuinka.

Kauko Parkkinen 11.10.2018
KAKSINTAISTELU LAATUNEN-VARTIAINEN: MOLEMMAT OVAT OIKEASSA IRTISANOMISRIIDASSA - JA VÄÄRÄSSÄ


EK:n entinen työmarkkinajohtaja Lasse Laatunen kertoi kolumnissaan Iltalehdessä 01.10.2018, että irtisanomisriidassa on kysymys kirpun nylkemisestä.

Seuraavassa kolumnissaan Laatunen kertoi, että kun hän sitten oli kahvilla Pikkuparlamentissa SAK:n entisen puheenjohtajan ja SDP:n kansanedustajan Lauri Ihalaisen kanssa, ilmaantui pöydän päähän räyhäämään tukka sekaisin ja solmio vinossa oleva henkilö, joka oli tekstistä tunnistettavissa kokoomuslaiseksi.

Kauko Parkkinen 26.09.2018
LEPOMÄELLÄKIN TYLY KIRJAILIJAKOHTALO: PYRKI KORKEAAN PÄÄMÄÄRÄÄN - PÄÄTYI KORKEAAN SIVUMÄÄRÄÄN


Elina Lepomäellä on tietenkin vapaus kirjoittaa ihan sellainen kirja kuin hän itse haluaa, mutta olisi kannattanut miettiä, edistääkö vapauden voittoa, mikä on kirjan nimenä, parhaalla tavalla sellainen kirja, jossa hirveä tietomäärä 700 sivullaan tainnuttaa lukijansa, ja asia jää sen alle. Vai olisiko pari kolme kirjaa ollut paremmin eduksi asialle.

Kauko Parkkinen 24.09.2018
OSAKEYHTIÖN TOIMITUSJOHTAJAKIN ON IHMISROSKAA!


Ihmisen arvo on näinä päivinä noussut vahvasti esille, niin poliitikon ihmisroska-puheesta kuin irtisanomisperusteistakin puhuttaessa. Eräs huippunoteeraus saavutettiin 24.09.2018, kun Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Leena Linnainmaa kirjoitti Kauppalehdessä osakeyhtiön toimitusjohtajan asemasta otsikolla ”Toimitusjohtaja voidaan irtisanoa pärstäkertoimen perusteella”.

Kauko Parkkinen 22.09.2018
KAIJA AHTELA SEN VAHVISTAA: KAUPALEHTI ON VAIHTANUT PUOLTA


Kaija Ahtela on Kauppalehden erittäin kokenut toimittaja. Ehkä sen vuoksi hän sai tehtäväkseen kirjoittaa sivun mittainen artikkeli irtisanomisasiasta (KL 19.09.2018). Tulos on järkyttävä, sitä voi täydellä syyllä kutsua törkykirjoitukseksi. Ainoa asia, minkä se tekee selväksi on se, että Kauppalehti on nykyisen päätoimittajansa aikana vaihtanut puolta.

Kauko Parkkinen 18.09.2018
"YRITTÄJÄ TULOPOLITIIKAN HUKKAPUTKESSA" - Parkkisen suhsuhdeturvakirjasta 3. painos


1980-luvun alussa työmarkkinajärjestöt ja Kalevi Sorsan hallitus vyöryttivät ennen näkemättömällä tavalla esiin Suomessa aina pinnan alla muhivan yrittäjävihan ja runnoivat läpi yrittäjiä kurittavan ns. työsuhdeturvalain. Rintamassa olivat mukana kaikki merkittävät puolueet SMP:tä myöten, ja myös silloinen työnantajakeskusjärjestö STK.

Kauko Parkkinen 13.09.2018
ROSKAPUHETTA


Oululaisen kepulaispoliitikon Riikka Moilasen puheesta, jossa hän nimitti laitapuolen väkeä ihmisroskaksi, on syntynyt kauhea mekkala, ja Moilanen sai potkut. Ei mahdu yrityksen eikä puolueen arvoihin. Sen sijaan päivittäin kuulemme kaikilta kanavilta, miten ihmisiä nimitetään työvoimaksi ja kohdellaan sen kaltaisena massana, eikä kukaan ole moksiskaan.

Kauko Parkkinen 09.09.2018
USKOMATTOMIA TARINOITA KERTOILEE ILTA-SANOMAT


Euroopan aasialaisimman valtion” itämainen media tunnistaa erehtymättä kansanvihollisen

Kun edesmennyt kauppatieteiden tohtori Heikki Urmas oli julkaissut kirjansa Raadolliset toverit ja vallan väärinkäyttäjät, Karjalan Kuvalehden päätoimittaja Veikko Saksi teki meistä laajan yhteishaastattelun. Kun istuimme Kauppakorkeakoulun pöydän ääressä, ohi meni tarjottimen kanssa entinen presidenttiehdokas Arto Lahti, joka ihmetteli, että kolme kansanvihollista oli osunut yksiin. Häneltä se oli tietenkin vitsi, mutta karmeaa todellisuutta 2010-luvun Suomessa.

Kauko Parkkinen 06.09.2018
HELLEKESÄN SATOA: "KÄYTÄNTÖÖN SUUNTAUTUNUT PROFESSORI" JA "TYÖSUHDETURVA" NOSTIVAT YRITTÄJÄVIHAN PINTAAN


Päättynyt ennätyksiä hipova hellekesä koetteli monen hermoja. Kaikkien hermot eivät sitä kestäneet, mm. Aalto-yliopistosta palkkaa nauttivalta Pekka Mattilalta nähtiin omituinen purkaus Kauppalehdessä 26.07.2018 Hän esitti kirjoituksensa alla suuren joukon titteleitään, mutta palkanmaksajansa nimeä ei sentään kehdannut mainita. Sen ranking kun mataa muutenkin pitkälti toisella sadalla.

Kauko Parkkinen 30.08.2018
IRTISANOMISSUOJA ON MENNYT TEORIAHERROJEN TYHJÄN JAUHAMISEKSI


Suomen yrittäjien työmarkkinajohtaja Janne Makkula ja pääekonomisti Mika Kuismanen toisaalla sekä SAK:n pääekonomisti Ilkka Kaukoranta toisaalla ovat käyneet Kauppalehdessä vuoropuhelua siitä, mitä vaikutuksia hallituksen hankkeella irtisanomisperusteen keventämiseksi pienissä yrityksissä olisi (KL 27.08.2018 ja KL 30.08.2018). Kaikkia kirjoituksia vaivaa tyhjä teoria ja reaalimaailman tuntemuksen puute.

Kauko Parkkinen 29.08.2018
YLEN UUSI TOIMITUSJOHTAJA MERJA YLÄ-ANTTILA PÄIVÄN KASVO OHJELMASSA 18.07.2018


Presidentti Sauli Niinistön 70-vuotispäivä 24.08.2018 tarjosi erinomaisen pikakuvan siitä, miten suomalainen media hoitaa vallan vahtikoiran tehtävänsä, mitä se auliisi itse mainostaa. Tilaisuus oli sitäkin otollisempi, kun Matti Mörttinen ja Lauri Nurmi olivat tuoreessa kirjassaan kertoneet, miten presidentti oli suhmuroinut kulissien takana.

Kauko Parkkinen 21.08.2018
TUPOTEATTERIN VIIMENEN NÄYTÖS HURJIN KAIKISTA?


Median ”kuutamolla” olo pohjusti kiky-farssin

Juha Sipilä nosti yhteiskuntasopimus-hankkeellaan jo kuopatuksi uskotun tupoteatterin vielä uuteen loistoonsa, toivottavasti viimeiseen. Suomen poliittisesta historiasta väitöskirjaa tekevä Jarmo Korhonen sanoi Iltalehdessä 16.05.2015, että ”vastaavaa pelleilyä ei Suomen poliittinen historia tunne”. Nimen muuttaminen kilpailukykysopimukseksi, kikyksi, ei lisännyt järkeä, vaan kierroksia pelleilyyn. Presidenttikin vedettiin mukaan.

Kauko Parkkinen 16.08.2018
KIRJAPAJASTUS: NIINISTÖ OLI "TAKUUMIEHENÄ" OHJAAMASSA SIPILÄÄ SAK:N ANSAAN


Matti Mörttisen ja Lauri Nurmen Niinistö-kirjan merkittävin paljastus on, että presidentti kutsui joulukuussa 2015 joukon SAK:n ja EK:n johtoa neuvotteluun, jossa hän vahvasti vetosi näihin, että nämä solmisivat kilpailukykysopimuksen kikyn. EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies kiistää painostuksen, mutta Niinistön tuntien se kuitenkin varmasti sitä oli.

Kauko Parkkinen 06.07.2018
VALTAKUNNANSOVITTELIJAT HERÄTTÄVÄT PAHAA VERTA>


Sekä tehtävästä luopuva valtakunnansovittelija Minna Helle että hänen seuraajansa Vuokko Piekkala ovat nostattaneet niskavilloja ay-liikkeen puolella. Joku voisi väittää, että näin aina käy, kun naiset ovat asialla, mutta siitä tuskin kuitenkaan on kysymys.

Helle ”karkasi” kesken kauden teknologiateollisuuden työmarkkinajohtajaksi ja sai peräänsä syytökset, että hän oli hankkinut kannuksia linnoittautumalla tulevan työnantajansa avaaman palkkalinjan taakse.

Kauko Parkkinen 20.06.2018
AVOIN KIRJE HELSINGIN SANOMIEN VASTAAVALLE PÄÄTOIMITTAJALLE KAIUS NIEMELLE


Arvoisa päätoimittaja, millä perusteella uskot olevasi tavanomaisten oikeusnormien yläpuolella?

Ei ollut yllätys, että johtamasi lehti ei julkaissut seuraavaa kirjoitustani (liite), etkä myöskään vastannut välisemme sopimuksen mukaisesti hyllytyspäätöksen perusteluja koskevaan kysymykseeni. Se on tapasi johtaa lehden toimitusta ja suhtautua tavalliseen lehden lukijaan.

Kauko Parkkinen 08.06.2018
KIKY-PROSESSI SUOMEN SUURIN TYÖMARKKINAHUIJAUS?


Työmarkkinaviisautta Hesarin norsunluutornista. Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimittajien työnjaon mukaan Juha Akkasen vastuualueena on työmarkkinajärjestöjen toiminnan ja sopimusten seuraaminen ja niiden selittäminen parhain päin. Tästä erinomainen näyttö on hänen kolumninsa 07.06.2018 otsikolla Liittokierroksesta tulikin keskitettyjä kattavampi.

Kauko Parkkinen 06.06.2018
TYÖSUHDETURVAN SYNKKÄ HISTORIA, OSA 3: MYÖS DEMARIT PALKITTIIN - SAIVAT OMAN MYYRÄNSÄ SY:N SISÄLLE


Kun Kalevi Sorsan johdolla alkanut imperiumin vastaisku www.kaukoparkkinen.com 23.05.2018: "Työsuhdeturvalain" synkkä historia, osa 2, jatkui järjestön normalisointi kepun ja kokoomuksen voimin, ja nyt myös demarit pääsivät saaliinjaolle. Nämä viritykset tehtiin, kun SYKL ja Pienteollisuuden Keskusliitto yhdistettiin ja nimeksi tuli Suomen Yrittäjät.

Kauko Parkkinen 01.06.2018
ASUNTO-OY L:N HALLITUS USKOO PÄÄSEVÄNSÄ KUIN KOIRA VERÄJÄSTÄ


Kirjani Painajainen paritalossa – Surullinen tositarina virka- ja mielivallan epäpyhästä liitosta julkistettiin taloyhtiön hallituksen kokouksessa 30.05.2018 lahjoittamalla kirja yhtiön hallitukselle turvamiehen läsnä ollessa. Tilaisuus osoitti, kuinka oikeassa Winston Churchill oli sanoessaan, että ”ihmiset joskus kompastuvat totuuteen, mutta useimmat nousevat ja jatkavat matkaansa niin kuin mitään ei olisi tapahtunut”.

Kauko Parkkinen 23.05.2018
"TYÖSUHDENTURVALAIN" SYNKKÄ HISTORIA, OSA 2: MITEN SUOMI HUKKASI SYKL:N PERINNÖN JA SUOMI JUMITTUI TAKAPAJULLE


Suomen Yrittäjien edeltäjä Suomen Yrittäjäin Keskusliitto SYKL oli 1980-luvun alussa saavuttanut ainutlaatuisen torjuntavoiton yrittäjiä sortavasta poliittisesta järjestelmästä. Hallitus oli perääntynyt ns. työsuhdeturvalakiesityksen kaikkein rankimmista säännöksistä ja kohtuullistanut niitä. Se oli jopa saanut haltuunsa maassa henkisen yliotteen, mikä veti puoleensa professori- ja tohtoritason väkeä tarjoamaan palveluksiaan hieman samaan tapaan kuin tapahtui Lapualaisoopperan jälkeen demareissa.

Kauko Parkkinen 21.05.2018
OP-RYHMÄN UUSI PÄÄJOHTAJA ALOITTI - ASIAKKAIDEN SIMPUTUS OTTI UUTTA VAUHTIA


OP-Ryhmän tuore pääjohtaja Timo Ritakallio kertoi Kauppalehdessä 04.05.2018 linjauksistaan ryhmän johtajana. Lehti nimitti häntä näkemykselliseksi ja kertoi, että hänen painotuksensa on vaatia parempaa tuottavuutta ”yhtiön valtavilta kehittämisinvestoinneilta”. Tällä kohtaa hän ei maininnut asiakkaista mitään, mutta sanoi myöhemmin, että heidän on koko ajan huolehdittava siitä, että heillä on ”korkea asiakastyytyväisyys”.

Kauko Parkkinen 08.05.2018
LÖYSIKÖ HEADHUNTER MYÖS MINNA HELTEEN TEKNOGIATEOLLISUUDELLE?


Valtakunnansovittelija Minna Helteen siirtyminen kesken kauden Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtajaksi on synnyttänyt vähintäänkin myrskyn vesilasissa. Puolueettomuusepäilyjä enemmän minua on ihmetyttänyt itse nimitys. Mistä näin omituinen ajatus oli syntynyt? Olivatko asialla aina avuliaat headhunter-konsultit ja oliko heillä yhtä vähän käsitystä tehtävän asettamista vaatimuksista ja valittavasta henkilöstä kuin sillä kansainvälisellä konsulttifirmalla, joka syötti Suomen Yrittäjille toimitusjohtajaksi Mikael Pentikäisen. Onko tuloksena yhtä täydellinen virherekrytointi?

Kauko Parkkinen 13.04.2018
EVA:N RAPORTTI: JÄYKKYYS ON TYÖMARKKINOIDEN SYÖPÄ - SÄÄNNÖISSÄ JA KOVIEN VÄLISSÄ


EU:ssa on 37 000 direktiiviä tai asetusta. Niistä vain 70 säätelee työelämää. Sinne tarvitaan lisää”. ”Yt-lain sanktioita on tiukennettava tuntuvasti". Antti Rinne SDP:n puheenjohtajakisassa. 

Kauko Parkkinen 05.04.2018
MARIA VEITOLAN YÖKYLÄILY VAHVISTI: JUHA SIPILÄLTÄ PUUTTUU VALTIOLLINEN AJATTELU


MTV:n sarja, jossa Maria Veitola vierailee yökylässä tunnettujen henkilöiden kodissa, saavutti pitkänä perjantaina ehkä huippukohtansa. Veitola vieraili pääministerin virka-asunnossa Kesärannassa Juha Sipilän vieraana. 

Kauko Parkkinen 23.03.2018
KARI-PEKKA KYRÖ KERTOI YLEN A-TEEMASSA, MIKSI SUOMEN URHEILU EI NOUSE - EIKÄ TYÖLLISYYSKÄÄN


Ylen A-teeman teemana 22.03.2018. oli kysymys, miksi Suomen huippu-urheilu ei nouse. Olennaisen syyn kertoi elinkautisesta toimintakiellosta vapautettu Kari-Pekka Kyrö. Hän sanoi, että koko huomio on keskistetty ylätasolle, urheilujärjestöihin ja niiden johtoon, ja ihmetteli, kuinka kaukana käytännön toimijasta nämä ovat. Myös hiihtouransa lopettanut Sami Jauhojärvi sanoi, että hiihtäjän ja valmentajan taso jää paitsioon, vaikka hiihtäjän tulisi olla liikkeellepaneva voima. Samansuuntaisia näkemyksiä esittivät keihäänheittäjä Sanni Utriainen ja kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä.

Kauko Parkkinen 21.03.2018
PAAVO VÄYRYSEN VITKUTTELU EDUSKUNTAAN PALUUSSA TULEE YRITTÄJILLE KALLIIKSI


Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen ilmoitti palaavansa eduskuntaan kuluvana keväänä. Hänen varamiehensä, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kertoi melkeinpä selkokielisesti, että hän aikoi siirtyä europarlamenttiin. Se olisi tarjonnut kunnialliselta näyttävän tavan päästä eroon siitä katastrofaalisesta virherekrytoinnista, jolla Pentikäinen kansainvälisen headhunter-konsultin esityksestä palkattiin järjestön johtoon. Järjestön hallituksella ei ole ollut kykyä korjata omaa virhettään.

Kauko Parkkinen 15.03.2018
SAK:N JA EK:N POMOT YHTEISELLÄ KÄSIPESULLA?


SAK:n entisen puheenjohtajan Lauri Ihalaisen ja EK:n entisen työmarkkinajohtajan Lasse Laatusen vieraskynäkirjoitus Helsingin Sanomissa (HS 10.03.2018) on niin merkillinen pläjäys menneiden aikojan haikailua, omakehua ja jälkiviisastelua, että paikoin joutuu kysymään, ovatko kirjoittajat tosissaan vai huumoriako heittelevät.

Kauko Parkkinen 15.03.2018
HS: SUURET TERVEYSFIRMAT JYRÄÄVÄT WAHLROOSIN OPEILLA


Helsingin Sanomat julkaisi 04.03.2018 Jaakko Lyytisen laajan ja perusteellisen artikkelin siitä, miten Helsingin apulaiskaupunginjohtajan tehtävistä Terveystalon liiketoimintajohtajaksi siirtynyt lääkäri ja entinen kokoomuspoliitikko Laura Räty kiersi Itä-Suomea yhtiön toimipisteitä katsastaen.

Kauko Parkkinen 16.02.2018
YLEN A-TEEMA: PUOLITOISTA TUNTIA "PITSINNYPLÄYSKERHON" TYHJÄÄ JAUHAMISTA TYÖTTÖMYYDESTÄ


Etukäteen vahvasti mainostettu Ylen kulttiohjelma 15.02.2018 lässähti heti alkuunsa. Pääosassa oli työministeri Jari Lindström, joka pyöritti vanhaa tuttua levyään ”aktiivimallista”, mitä vatvottiin vailla minkäänlaista kokonaisnäkemystä työttömyyden ”juurisyistä”, kuten uudissana sattuvasti sanoo. Niistä tutkijallakaan ei ollut mitään sanottavaa, koska ne eivät tutkijoita kiinnosta.

Kauko Parkkinen 14.02.2018
JUHANA VARTIAINEN PALJASTAA: AKTIIVIMALLI ENSIMMÄINEN ASKEL "TALOUSTIETEEELLISEN IHMISEN" LUOMISESSA


”Aktivoivointimallista” on syntynyt merkillinen show. Hallitus on roiskauttanut lain toteutettavaksi, kun juuri kukaan pääministeriä myöten ei tiedä, miten sitä tulisi toteuttaa eikä siihen ole resurssejakaan. Puhumattakaan, että hallituksessa kukaan ymmärtäisi, mitä todellisuudessa ollaan tekemässä.

Kauko Parkkinen 08.02.2018
MAA TARVITSEE KEKKOSEN


Hän on täällä tänään. Ja ikuisesti. Vaikka olimme kuulleet radion Jari Tervon ohjelmasarjasta, että Kekkonen ei kuole koskaan, emme olisi uskoneet, ellemme olisi nähneet omin silmin tv:stä livenä. Uskottavahan se on.

Kauko Parkkinen 05.02.2018
HESARI SEN KERTOO: MITEN KENESTÄ TAHANSA VOI TULLA WAHLROOS


Helsingin Sanomien toimittaja Anni Lassila jatkaa 04.02.2018 Hesarin messias-sarjaa Björn Wahlroosista entistäkin komeammin (www.openfinland.net 14.09.2014: Hesari tekee Wahlroosista messiaan).

Kauko Parkkinen 02.02.2018
AIKOIHINPA ON ELETTY: EVA JA TAISTOLAISPROFESSORI LIITTOUTUNEET!


Till tidernapas har man levat, sanoisi demarien hovipakinoitsija Jahvetti, poliitikkonakin tunnettu Yrjö Kilpeläinen, jos ei olisi kuollut jo yli 60 vuotta sitten. EVA ja perustaistolainen professori käyvät yhdessä viimeisen porvarillisen työoikeusgurun kimppuun syyttäen tätä poliittisista lakoista!

Kauko Parkkinen 26.01.2018
NIINISTÖ EUSTAA KESKINKERTAISTEN ASIANAJAJA-JURISTIEN ALEMPAA KASTIA


Sauli Niinistön tapa puhua vaalikeskusteluissa paljastaa varsin selvästi hänen perimmäisen olemuksensa. Se kertoo, miten pysyvän vaikutuksen ovat jättäneet varsinaisen työuran ensimmäiset kymmenen vuotta, jotka hän käytti oman asianajotoimistonsa hoitamiseen.

Kauko Parkkinen 21.01.2018
MARTTI HETEMÄKI JA TUULIA HAKOLA-UUSITALO: KERTOKAA MEILLE, MITEN TE SEN TEITTE, TÄLLAISEN "AKTIIVIMALLIN"?


Valtiovarainministeriön huippuvirkamiehet Martti Hetemäki ja Tuulia Hakola-Uusitalo ovat aktivoituneet julkisuudessa innokkaina ”aktiivimallin” puolesta puhujina. He olivat sen virkamiesten ja työmarkkinaväen työryhmän jäseniä, jotka toista vuotta sitten työstivät muistion työttömyyden vähentämisestä. Hetemäki oli työryhmän puheenjohtaja. He siis kehuvat omaa työtään.

Kauko Parkkinen 17.01.2018
PÄÄMINISTERI SIPILÄ: OVATKO YRITTÄJÄT LAMPAITA - JA TYÖNTEKIJÄT AASEJA


Kyllä lampaita ollaan, jos emme löydä 200 000 ihmiselle kolmen tunnin työjaksoja joka toinen viikko".

Kauko Parkkinen 10.01.2018
TYÖEHTOSOPIMUKSEN YLEISSITOVUUDELTA PUTOAA POHJA


Suomen työmarkkinajärjestelmän kummajainen, 1970-luvun alussa säädetty työehtosopimusten yleissitovuus, on kokemassa luonnollisen kuoleman, kun ammattiliittojen jäsenmäärä putoaa ja bluffi paljastuu.

Onko Helsingin Sanomilla varaa päätoimittajaan, joka ei piittaa lehteä velvoittavista sopimuksista?

Kauko Parkkinen 19.01.2018
AVOIN KIRJE SANOMA OY:N HALLITUKSELLE
br />
Juha Sipilän hallituksen jumppaamalla synnyttämien lakikummajaisten joukkoon liittyy vuoden alusta työttömyysturvan ns. aktiivimalli. Ellei työtön tee tiettyjä lain määräämiä temppuja, hänen työttömyysturvansa laskee. Orwellin oppilaat nimittävät tätä työttömien simputusta aktivoimiseksi ja kannustamiseksi. Sota on rauha.

Kauko Parkkinen 30.12.2017
"AKTIIVIMALLI" SISÄLTÄÄ FASISMIN SIEMENEN


Juha Sipilän hallituksen jumppaamalla synnyttämien lakikummajaisten joukkoon liittyy vuoden alusta työttömyysturvan ns. aktiivimalli. Ellei työtön tee tiettyjä lain määräämiä temppuja, hänen työttömyysturvansa laskee. Orwellin oppilaat nimittävät tätä työttömien simputusta aktivoimiseksi ja kannustamiseksi. Sota on rauha.

Kauko Parkkinen 16.12.2017
IHMISET EDELLEEN AIVONTA MASSAA, TYÖVOIMAA JA AASEJA?


Ylen Ykkösen ohjelma (Jussi) Lähde ja (Unto) Hämäläinen 15.12.2017 pienten kuntien tulevaisuudesta osoitti taas kerran, miten ihan fiksuntuntuisenkin puheen alta lipsahtavat esiin ne vanhat asenteet, joista monet keskeiset ongelmamme taloutta myöten viime kädessä juontavat. Esiin pilkistää ylhäältä päin katseleva ja ihmistä esineellistävä tai jopa eläimellistävä suhtautuminen.

Kauko Parkkinen 12.12.2017
"EN ÄÄNESTÄ TÄMÄN PRESIDENTIN AIKANA"


Paavo Haavikon runon otsikko Parnassossa Mauno Koiviston toisen kauden alkamisen aikoihin 1989 tulee pakostakin mieleen nykyisen "presidentinvaalitaistelun” alettua. Eikä se johdu yksin siitä, että siitä paistoi suoraan läpi Kekäle-kirjani käsikirjoitus, johon Haavikko Art Printin kustantajana oli luvannut vastauksen kahdessa viikossa, mutta se viipyi kuukausikaupalla, ja neljä sivua on edelleen jossakin hukkateillä.

Kauko Parkkinen 06.12.2017
TORPPARIPERINTÖ PAINAA SUOMALAISTA JOHTAMISTA, OSA 2


Oli todella anteeksiantamaton moka, että olin istuttanut Halilan väärälle oppituolille. Mutta toisaalta olen aina sanonut, että kirjassa ja pitemmässä kirjoituksessakin pitäisi aina olla vähintään yksi selvä virhe, joka ei kuitenkaan haittaa asian ymmärtämistä, vaan menee ilmaisuerehdyksen tai erhekirjoituksen piikkiin.

Kauko Parkkinen 06.12.2017
TORPPARIPERINTÖ PAINAA SUOMALAISTA JOHTAMISTA


Itsenäisyytemme satavuotisjuhla on nostanut pintaan suomalaisen johtamistavan merkityksen, ja itsenäisyyspäiväperinteeseemme kuuluva Tuntematon sotilas toi jälleen Vilho Koskelan esille suomalaisen johtamisen ihanteena. Nyt sitä on hehkuttanut erityisesti Filosofian Akatemian tutkija Reima Launonen, joka ei hyväksy näkemystä, että Koskelan aika olisi mennyttä, vaan sanoo, että se on vasta tulossa.

Kauko Parkkinen 01.12.2017
VIIMEINEN MAFIAPOMO: LASSE LAATUSEN KIRJA PALJASTAA ETELÄRANNAN SORTUMISEN SYYN


Vaihtelevanimisen Työnantajakeskusjärjestön (STK - TT - EK) entisen johtajan Lasse Laatusen muistelmateos Kolmikannan kulisseissa on ansainnut saamansa suuren huomion, sillä se on monella tapaa merkittävä kirja. Se on sen aikakauden monumentti, jonka alkuvaiheita kuvasin kirjassani Näin tehdään tuhopolitiikkaa (www.kauko-kustannus.fi

Kauko Parkkinen 09.11.2017
PERUSTUSLAINSUOJASSA ON YRITTÄJÄN MENTÄVÄ AUKKO


Hallituksen sotejunan törmäily perustuslain kivimuuriin nosti samalla perustuslainsuojan laajemminkin kuluneen kylmän kesän kuumaksi aiheeksi.

Kauko Parkkinen
MISTÄ ME SY:N JÄSENET MAKSAMME PALKKAA PENTIKÄISELLE?


Helsingin Sanomat kertoo tänään 02.11.2017, että Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen verotettava tulo viime vuodelta oli 290 000 euroa. Se kattaa vain ajan toukokuusta alkaen, ja palkka edeltävästä työpaikasta Maaseudun Tulevaisuudesta oli ilmeisesti selvästi alempi, joten yrittäjäjärjestön palkan täytyy olla likimain 30 000 euroa kuukaudessa.

Kauko Parkkinen
KOIVISTON TEOISSA RIITTÄÄ TUTKITTAVAA


Tuomo Lappalainen on otsikoinut pääkirjoituksensa Mauno Koivistosta Kanavassa 4/2017 lyhyesti: Tekojen mies. Sen sanoma pelkistyy siihen, että hänen toimiensa tutkimusta tarvitaan ja sille tulee uutta aineistoa arkistojen avautuessa.

Kauko Parkkinen
SIPILÄ PUHUI YRITTÄJILLE NIIN TOTTA KUIN OSASI


Pääministeri Juha Sipilä esiintyi juhlapuhujana Suomen yrittäjien yrittäjäpäivillä Joensuussa 22.10.2017. Videohaastattelussa häneltä kysyttiin, miten hallitus aikoo edistää paikallisen sopimisen mahdollisuuksia. Siinähän yrittäjät olivat jääneet yksin kuin alli kalliolle.

Kauko Parkkinen 12.10.2017
KAKSI KIRJAKOHUA - KAKSI KIRJAKOHTALOA


Helsingin Sanomat hehkutti sunnuntainumerossaan 08.01.2017 kahden aukeaman voimalla sankaritarinaa Tamminiemen pesänjakajien kirjoittajista, jotka kuitenkin olivat alun alkaen niin vaatimattomia, että kirjoittivat kirjan Lauantaiseuran salanimellä.

Kauko Parkkinen 07.10.2017
”ON NOUDATETTAVA LAKIA, EIKÄ KIKYÄ”


Lakimiesliiton puheenjohtaja Asko Nurmen sitaatti Lakimiespäivän avaussanoissa 06.10.2017.

Heiveröinen kiky-pursi on lähdössä vaaralliselle matkalle yli syysmyrskyisen ja karikkoisen tupomeren. Laiva on lastattu hallituksen hurskailla toiveilla ja muutamalla rahasäkillä, kompensaatiorahalla. Hallitus ei enää muuta voi kuin tyytyä rannalla ruikuttamaan.

Kauko Parkkinen 05.10.2017
KIKY - TYÖMARKKINAVATULOINNIN REKORDI?


Sen jälkeen, kun vuonna 1965 aloitin asiamiehenä Hotelli- ja Ravintolatyönantajien liitossa, olen seurannut melko tarkoin suomalaista työmarkkinapolitiikkaa, melkoisen määrän ollut siinä mukanakin. Tänä aikana on tehty monia huonoja sopimuksia, osin jopa kelvottomia, mutta mikään niistä ei vedä vertoja ”yhteiskuntasopimuksen” jäämistöstä raavitulle kiky-sopimukselle, ennen muuta sen työajan pidennystä koskevalta osaltaan. Se on yksinkertaisesti kaiken järjen vastainen.

Kauko Parkkinen 14.09.2017
PROFESSORI MATTI POHJOLA: "TYÖMARKKINOIDEN RAKENTEELLA EI OLE TEKEMISTÄ TALOUSKASVUN KANSSA"


Hesarivetoisessa talouden puolustuskurssikeskustelussa 13.09.2017 ekonomistit ja poliitikot haikailivat vastausta kysymykseen, onko Suomella uskallusta uudistua. Vastaus oli selvä: ei ole. Niin myös syy: Ei ole näkemystä, mitä pitäisi tehdä. Kuultiin moneen kertaan jauhettua sekulia sirpaletietoa.

Kauko Parkkinen 07.09.2017
BUDJETTIRIIHEN KERTOMAA: SIPILÄ ON JO HEITTÄNYT TUNKKINSA TUNKIOLLE?


Monet erehtyivät pitämään hallituksen budjettiriihen ennätysvauhtia merkkinä siitä, että talouden orastavat nousun merkit helpottivat tehtävää. Tosiasiallinen syy oli kuitenkin se, että riihi oli pelkkä läpijuoksu, ja hallituksen esitys pääministerinsä näköinen, kuin suoraan Laukon torilta revitty,(www.kaukoparkkinen.com 18.08.2017: Kolme vuotta Laukon torilta) näkemyksetön kamreeribudjetti.

Kauko Parkkinen 18.08.2017
KOLME VUOTTA LAUKON TORILTA - PANOKSET SIPILÄN UHKAPELISSÄ KASVAVAT


Suomalaisesta mediasta havaitsee jo ensi silmäyksellä, että talous on lähtemässä laukalle ja työllisyys kasvaa kohisten. Mutta kun katsoo tarkemmin, havaitsee, että kohina on mediakohua ja laukka hallituksen toiveajattelun karkailua. Tänään 19.08.2017 on tasan kolme vuotta siitä, kun keskustan uuden puheenjohtajan Juha Sipilän messiaaninen pyöräsafari sloganilla Pyörät pyörimään laskeutui Tampereen Laukon torille paneelikeskusteluun Pirkanmaan Yrittäjien kanssa.

Kauko Parkkinen 31.07.2017
MIKAEL PENTIKÄINEN JATKAA UFOILUAAN SUOMEN YRITTÄJISSÄ


Uho, jolla Mikael Pentikäinen toista vuotta sitten tuli Suomen Yrittäjien toimitusjohtajaksi, on vaihtunut ufoiluun, kun kaikki yritykset jumiutuvat paikalleen tai ottavat suorastaan takapakkia kuten paikallinen sopiminen, ja hänenkin Helsingin Sanomien päätoimittajana sekä puoluetoveriensa Mari Kiviniemen ia Juha Sipilän apurina synnyttämänsä kiky saa työpaikoilla entistä enemmän pilkan lisäksi kiukkua osakseen. Paniikki painaa päälle.

Kauko Parkkinen 30.05.2017
YLEN PALJASTAVA YKKÖSAAMU - YLE JA SIILASMAA KUUTAMOLLA


Joskus voi pienikin tv-jutun pätkä yhdessä välähdyksessä paljastaa hyvinkin syvältä kumpuavia olennaisia asioita, vaikkapa taloudesta. Tästä tarjoaa hyvän esimerkin Ylen lauantainen ykkösaamu 20.05.2017. Siinä talouden ja politiikan eliitin edustajat vuoron perään kertovat alamaisille, mitä kuuluu ja kuka käski ja miten kansalaisten tulee elää. Se vastaa entisaikojen saarnastuolia, josta kansalle kerrottiin viikonvaihteessa, mitä sen rauhaan kuuluu.

Kauko Parkkinen 26.05.2017
KUN KOIVISTO TÄYTTI 90 VUOTTA


Mauno Koivisto haki Suomelle uuden paikan” oli otsikoitu Helsingin Sanomien tähtitoimittajan Unto Hämäläisen juhlakirjoitus Koivistosta 17.11.2013, runsasta viikkoa ennen 25.11.2013. olevaa syntymäpäivää. Näin lehti täytti edesmenneen omistajansa Aatos Erkon lehdistölle määräämää tehtävää: Sen tuli olla suuntaa näyttävä majakka. Lehti halusi näyttää suunnan, jolla muun median tuli merkkipäiväsankariin suhtautua. ”Koiviston valtiomiestaitoa” tuli ylistää.

Kauko Parkkinen 19.05.2017
JARI LINDSTRÖM, SAITKO JO SISÄISTETYKSI, MITEN KIKYTYS MENEE?


Jari Lindström, rehellisenä miehenä kerroit kohta vuosi sitten eduskunnassa, että et ymmärtänyt tuon taivaallista siitä, miten kikytys muuttuu työpaikoiksi. Eivät muutkaan ministerit tosin ymmärtäneet, mutta he eivät olleet yhtä rehellisiä, vaikka perustuslain mukaan jokaisen ministerin tulisi olla peräti tunnettu rehellisyydestään ja taitavuudestaan.

Kauko Parkkinen 16.05.2017
PENTIKÄINEN KAUPPAA YRITTÄJIEN ITSENÄISTÄ PÄÄTÖSVALTAA AY-LIIKKEELLE


Kaikissa mahdollisissa yhteyksissä julkisuuteen tunkeva ja entisten toimittajakaveriensa avulla siinä usein myös onnistuva Mikael Pentikäinen ilmestyi yllättäen Yle aamutv:hen viime perjantaina 12.05.2017 yhdessä STTK:n edunvalvontajohtajan Katarina Murron kanssa. Aiheena oli paikallinen sopiminen, mutta kumpikaan keskustelija ei kertonut, että järjestöillä oli samana päivänä aiheesta seminaari Finlandia-talossa.

Kauko Parkkinen 12.05.2017
YKSINIITINEN ANALYYSI UUSLIBERALISMISTA


Ylen ansiokkaassa sarjassa Mikä maksaa? oli 11.05.2015 Juho-Pekka Rantalan haastateltavana Suomen akatemian entinen kehitysjohtaja Paavo Löppönen, joka kertoi tuoreesta kirjastaan Vapauden markkinat. Sitä tituleerattiin myös uusliberalismin ruumiinavaukseksi.

Kauko Parkkinen 03.05.2017
RIIHEN JÄLKIPUINTIA: RÄPELLYSTÄ TIPOITTAIN


Hallituksen puoliväliriihtä oli rummutettu etukäteen samaan tapaan käänteen tekevänä kuin ”yhteiskuntasopimustakin”. Myös lopputulos oli sama: Se lässähti kasaan kuin puhkeava vappupallo, niin että sitä voisi hyvin kuvata otsikon kahdella sanalla.

Kauko Parkkinen 01.05.2017
KUINKA KUAN PENTIKÄINEN JA MÄKYNEN AIKOVAT JATKAA?


Tänään vapun päivänä tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkysen järjestön toimitusjohtajaksi palkkaama Mikael Pentikäinen aloitti tehtävässään. On aika tarkastella, mitä hän on saanut aikaan.

Kauko Parkkinen 19.04.2017
TAKANA KIKY-FARSSI JA RÖKÄLETAPPIO - EDESSÄ PUOLIVÄLIRIIHI JA SOTEKATASTROFI?


Kuntavaalit eivät olleet win-win -juttu. Tulos oli win-win-win-win-win-win-win-win-win. Vain perussuomalaiset tunnustivat suoraan tappionsa, vaikka Tukholman tapahtumat nostivatkin vaalipäivänä hieman äänimäärää. Eipä sillä tosin ollut muutama mahdollisuuttakaan Timo Soini sanoi hallituskauden alussa, kun kannatusluvut lähtivät laskuun, että ne korjaantuvat, kun hallituksen toimet alkavat purra. Ne ovat alkaneet purra.

Kauko Parkkinen 01.04.2017
KOKOOMUS ALOITTI VALKOPESUN KILPAILUKYVYN MENETYKSESTÄ


Kokoomus uskoi tekevänsä arvokkaan kaappauksen, kun se sai haltuunsa avainpaikat sekä työnantajien keskusjärjestössä EK:ssa että Suomen yrittäjissä. Saalis osoittautui kuitenkin Pyrrhoksen voitoksi, kuten Reino Seppänen Hesarin mielipidekirjoituksessaan 16.03.2017 selkeästi osoitti. Jo otsikko sen kertoi: ”EK ja kokoomus tuhosivat Suomen kilpailukyvyn viime vuosikymmenellä".

Kauko Parkkinen 27.03.2017
ANTTI RINNE RUNOLLISENA: "SIPILÄ AVASI PANDORAN LIPPAAN"


Harvoin on Antti Rinne ay-miehenä tai poliitikkona lausahtanut mitään niin hyvin naulaan kantaan osuvaa kuin otsikon tokaisu Marko Junkkarin haastattelussa Hesarissa 18.03.2017. Varmaa ei tosin ole, tarkoittiko hän sillä juuri sitä tapahtumaa, jossa lipas todella avattiin, kun Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Mikael Pentikäinen sen kantta avuliaasti raotti (liitetiedosto). Ja tiesikö itsekään, miten osuva se oli. Muuten teksti oli Rinteen tuttua demariproosaa.

Kauko Parkkinen 22.03.2017
TALOUSNOUSUN HYPETYS PERUSTUU VAIHTOEHTOISIIN FAKTOIHIN


Tilastokeskuksen viimeinen työllisyyskatsaus 21.03.2017 ennen kuntavaaleja kertoo karusti, mikä on todellisuus siinä talousnousun hypetyksessä, jota hallituspuolueet ovat pääministeri Juha Sipilän johdolla viime vuoden lopulta harjoittaneet. Siihen saakka Sipilä oli saarnannut, että Suomessa ei ole riittävästi kriisitietoisuutta, mutta tuolloin hän koki yhtäkkisen valaistuksen ja alkoi moittia niitä, jotka eivät havainneet taloustaantuman jo olevan ohi.

Kauko Parkkinen 14.03.2017
UUSÖYKKÄRIT TEKEVÄT HALLAA YRITYKSILLE


Luottamuksesta paikallisen sopimisen perusedellytyksenä puhutaan vuolaasti, mutta yritysten edunvalvontajärjestöjen johtomiesten hillumisesta julkisuudessa voisi päätellä, että pikemminkin olisi kyseessä sotatila tai ainakin siihen valmistautuminen. Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen on käyttänyt tulikivenkatkuisia puheenvuoroja yleissitovuudesta ja EK:n uusi puheenjohtaja, Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila on lukenut madonluvut liian korkeista palkoista, joiden vuoksi tarvitaan lisää kikytystä.

Kauko Parkkinen 13.03.2017
PENTIKÄINEN TUHOAA YRITTÄJÄJÄRJESTÖN

Kun Suomen yrittäjät jäi ”yhteiskuntasopimus-seikkailuissaan" kuin alli kalliolle ja tyri paikallisen sopimisen kokonaan, järjestön toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen purkaa nyt turhautumistaan donquijotemaiseen hillumiseen yleissitovuutta vastaan. Asia sinänsä on oikea, mutta Pentikäinen on asiassa yli kolme vuosikymmentä vuotta myöhässä ja tällä taktiikallaan vain junttaa yleissitovuuden puolustajat entistä lujemmin poteroihinsa, kuten on jo nähty.

Kauko Parkkinen 09.03.2017
HELSINGIN SANOMAT - VALTIO VALTIOSSA: OMA LAKI JA OIKEUS


Yllä siteerattu Journalistiliiton puheenjohtajan Hanne Ahon lausahdus saattaa avata mysteerin, miksi Helsingin Sanomat ei katso sopimuksensa velvoittavan sitä mihinkään ja miksi se saa tälle kannalleen jopa oikeussuojaa korkeinta oikeutta myöten.

Kauko Parkkinen 16.02.2017
EKONOMISTIMAFIA ON SUURTYÖTTÖMYYTEMME TAKUUMIES


Kun ensimmäiset heiveröiset merkit orastavasta noususta taloudessamme tulivat esille viime vuoden lopulla, riensi Suomen Pankki pääjohtajansa suulla julistamaan, että talouden lamaantuminen oli ohi. Tähän hallitus tarttui kuin hukkuva oljenkorteen, ja kun muut ekonomistit tavan mukaan seurasivat Suomen Pankin johdatusta kuin hai laivaa, sai pääministeri Juha Sipilä aiheen 08.02.2017 julistaa ”suu vehnäsellään” eduskunnassa, että nyt hallituksen toimenpiteet ovat alkaneet vaikuttaa, eikä enää tarvita muuta kuin joitakin ”boxin ulkopuolelta” haettavia poppaskonsteja. Mutta ”kaikki kivet käännetään”.

Kauko Parkkinen 09.02.2017
MEDIA OLI SDP:N PUHEENJOHTAJAKISAN SUURIN HÄVIÄJÄ - SUORITUS TÄYDELLINEN LIMBO


SDP:n puheenjohtajakisan suurin häviäjä selvisi jo ennen voittajaa. Median suoritus oli niin surkea, että kilpailijaa ei ollut. Se ei ollut runsaan kuukauden aikana saanut ehdokkaiden kesken esille mitään eroja, eikä saamaan selville ehdokkaisen suhtautumista yrittäjyyteen, mikä on puolueen historiallinen painolasti ja kohtalonkysymys.

Kauko Parkkinen 26.01.2017
MIHIN HÄIPYI YRITTÄJÄPUOLUE SDP?


SDP:llä on menossa kisa, jonka luonnetta näyttää olevan vaikea määritellä. Onko sillä sama tarkoitus kuin samanaikaisella Monte Carlo -rallilla: reipas autoilu talvisissa maisemissa ja median huomion paisteessa? Varsinaista pihviä ei kisassa ainakaan liene, sillä kaikki kolme ehdokasta vakuuttavat, että mitään linjaeroja ei ole.

Kauko Parkkinen 05.01.2017
VUOSI 2016 PÄÄTTYI SUOMEN OSALTA KATASTROFIIN


Kaikki suomalaiset, varsinkin media, järkyttyivät vuoden vaihteessa, kun Suomen nuoret kiekkoleijonat, maailman mestarit, putosivat tämän vuoden mestaruusotteluista ja joutuminen rupusakkiin uhkasi. Tämän katastrofin syitä analysoi Helsingin Sanomien toimittaja Tuomas Hämäläinen osuvasti 02.01.2017

Kauko Parkkinen 19.12.2016
"SUOMEN MALLI": LIIKANEN ILMOITTAA PALKANKOROTUSTEN TASON?!


Verkkokolumnit 14.12.2016 ja 18.12.2016 (www.kaukoparkkinen.com: Kiky ja ”Suomen malli”: Hallituksen tuulentuvat haihtuvat taivaan tuuliin ja Päätoimittajan vaihdos ei riitä Ylen uskottavuuden takeeksi, saivat Ylen Ykkösaamun vihdoinkin tänään 19.12.2016 tarttumaan ki-kyykytykseen sen avaamiseksi, missä ”Suomen mallin” rakentelussa mennään. Vastaajina olivat STTK:n puheenjohtaja Antti Palola ja Metsäteollisuus ry:n työmarkkinajohtaja Nina Pärssinen.

Kauko Parkkinen 18.12.2016
PÄÄTOIMITTAJAN VAIHDOS EI RIITÄ YLE:N USKOTTAVUUDEN TAKEEKSI


Kun Maaseudun Tulevaisuuden silloinen päätoimittaja Mikael Pentikäinen 27.03.2015 mahtavalla alkupotkulla lanseerasi puoluetoverinsa yhteiskuntasopimushankkeen, joka oli määrä toteuttaa jo ennen uutta hallitusta, piti kenen tahansa havaita, että ”kepun puheenjohtaja Juha Sipilä ilmoittautui lopullisesti politiikan Don Quijoteksi” (www.openfinland.net).

Kauko Parkkinen 14.12.2016
KIKY JA "SUOMEN MALLI": HALLITUKSEN TUULENTUVAT HAIHTUVAT TAIVAAN TUULIIN


Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen hehkutti eilen 13.12.2016 taloustoimittajille ilosanomaa, että taantuma on nyt taakse jäänyttä elämää, vaikka ei vielä ihan ryminällä noustakaan, eikä ehkä ole vielä aika panna lapsilisiä kolminkertaisiksi.

Kauko Parkkinen 29.10.2016
KUUBAN OHJUSKRIISI JA JORMA ROUTTI


Helsingin Sanomissa 30.11.2016 on toimittaja Maria Mannerin tekemä laaja haastattelu, jossa mm. professorina ja monissa korkeissa koti- ja ulkomaisissa tehtävissä toiminut Jorma Routti muistlee suomalaisen ylioppilasvaltuuskunnan matkaa Kuubaan Kuuban kriisin puhkeamisen aikaan syksyllä 1962. Matkan aiheena oli sosialistimaiden perustaman International Union of Students -järjestön konferenssi. Suomalainen nelihenkinen valtuuskunta oli mukana tarkkailijana.

Kauko Parkkinen 29.10.2016
HEIL TRUMP, MEIL SIPILÄ


Miksi USA:n uuden presidentin Donald Trumpin puheet ja tempaukset vaikuttavat meistä suomalaisista niin tutuilta? Nehän ovat ilmiselvästi kuin suoraan Juha Sipilän prosessikaaviosta.Tai toisin perin: Sipilä on köyhän miehen Trump, tosi köyhän, riisuttu ja vesitetty suomalainen malli.

Kauko Parkkinen 29.10.2016
TYÖLLISTÄMISKYNNYKSEN LÖYTÄMINEN TOI TALOUSNOBELIN!


Otsikko voi kuulostaa vitsiltä, mitä se onkin, mutta ei pelkästään sitä. Villakoiran ytimessä on varsin olennainen asia. Sattumaa oli kuitenkin se, että Bengt Holmström sai nobelinsa pari viikkoa sen jälkeen, kun hän oli yhdessä työryhmäkumppaniensa Vesa Vihriälän ja Sixten Korkmanin kanssa valtiovarainministeri Petteri Orpon pyynnöstä raapinut tai riipinyt, kasaan muistion Suomen talouspolitiikan suuntaamistarpeista.

Kauko Parkkinen 17.10.2016
24 TUNNIN TÄHDEN: TASAVALLASSA KIRPUNNYLKEMISTALKOOT


Teemu Luukan laaja artikkeli Helsingin Sanomissa 16.10.2016 antaa selvän kuvan siitä, millaisen sotkun talkooajatuksesta innostuneen Juha Sipilän kiky-sopimus on työajan pidennyksellään jo aikaansaanut. Eikä tässä ole vielä kaikki, sotkuja ja kysymyksiä on enemmänkin, ja uusia tulee. Varsinaiset kirpunnylkemistalkoot ovat menossa.

Kauko Parkkinen 04.10.2016
SUOMEN MALLI TYÖTTÖMYYDEN HOITOON


Helsingin Sanomat kertoi 02.10.2016, että ”hallitus panee pala palalta toimeen turvapaikkapoliittisen toimenpideohjelman”. Siinä turvapaikanhakijat määrättäisiin asumaan tietyssä vastaanottokeskuksessa ja ilmoittautumaan siellä yhdestä neljään kertaan vuorokaudessa.

Kauko Parkkinen 01.10.2016
SE ON MENOA NYT, SUOMEN YRITTÄJÄT!


Suomen Yrittäjien liittokokoukseen tulevassa viikonvaihteessa päättyy Jyrki Mäkysen kaksivuotinen puheenjohtajakausi. Näin surkeassa tilassa järjestö ei ole koskaan aiemmin liittokokoukseensa mennyt. Toiselle kaudelle ei ole ilmoittautunut kilpailevia ehdokkaita, joten Mäkynen jatkaa. Se kuvaa järjestön tilannetta. Kukaan ei halua vapaaehtoisesti lähteä nostamaan järjestöä siitä alennustilasta, joka on Mäkysen kaudella vakiintunut.

Kauko Parkkinen 19.08.2016
KIKYSTÄ SITTENKIN TUOTTAVUUSLOIKKA!?


Savon Sanomat kertoi eilen 23.09.2016, että monet yritykset jättävät työajan pidennyksen toteuttamatta, eräillä aloilla jopa kymmenen prosenttia. Osassa tapauksista se johtuu käytännön syistä, mm. vuorotyön aiheuttamista ongelmista, mutta osassa varmasti siitä, että tämän hallituksen operaation hölmöys on vihdoin oivallettu. Monessa yrityksessä on varmasti havaittu sama tosiasia kuin kaksi verkossa asiaa kommentoinutta.

Kauko Parkkinen 15.09.2016
VALTIONTALOUDEN TARKASTUSVIRASTOLLE


Lähetetty: 15. syyskuuta 2016 4:52
Vastaanottaja: VTV Kirjaamo
Kopio: toimitus@stt-lehtikuva.fi

Aihe: Julkaisuvapaa

Valtiontalouden tarkastusvirastolle

ASIA: Selvityspyyntö koskien kilpailukykysopimuksen mukaisen veroalen laskentaperustetta

Kysymys on valtioneuvoston tulevan vuoden budjettiin liittyen tekemä tai lupaama päätös noin 515 miljoonan euron veroalesta, jonka edellytyksenä on, että sopimuksen kattavuus nousee vähintään 90 prosenttiin.

Mielestäni tässä on luovutettu hallituksen ja eduskunnan budjettivaltaa järjestöille, ja se on ilmeisesti tapahtunut harhaan johtavin tai ainakin epämääräisin perustein.

Kauko Parkkinen 19.08.2016
KAKSI VUOTTA LAUKON TORILTA - PYÖRÄT SUTIVAT TYHJÄÄ


Loppukesästä 2014 keskustan uusi puheenjohtaja Juha Sipilä teki messiaanisen ilmestymisen Suomen vaalikentille polkupyöräsafarin vetäjänä. Operaatio lupasi paljon jo nimellään: Pyörät pyörimään. Tänään 19.08.2016 tasan kaksi vuotta sitten oli pysähdyspaikkana Tampere, missä Laukon torilla oli paneelikeskustelu Pirkanmaan Yrittäjien edustajien kanssa. Siinä piti saada vastaus kysymykseen, miten saadaan Suomi nousuun.

Kauko Parkkinen 12.08.2016
EIKÖ "IHANALLA JOHTAMISELLA" OLE MERKITYSTÄ?


Psykologi ja koulutuspäällikkö Vesa Hulkkosen kirjoitus johtamisesta oli hämmästyttävä (HS Mielipide 30.07.2016). Yhtä hämmästyttävää on, että se ei ole aiheuttanut yhtään kommenttia. Hänen kritiikkinsä kohdistui väitteisiin, että huono henkilöstöjohtaminen olisi tuhonnut Anttilan ja esimiesten huutaminen Nokian.

Kauko Parkkinen 10.08.2016
SUOMEN YRITTÄJÄT - MITÄ ON MIKA KUISMASEN NIMITYKSEN TAKANA?


Kesän suurten uutisten joukossa eräs pieni mutta yllättävä on valtiovarainministeriön suhdanneyksikön päällikön Mika Kuismasen pikasiirtyminen Suomen Yrittäjien ”pääekonomistiksi”. Kauppalehdessä 03.08.2016 Kuismanen kertoi tehneensä päätöksen siirtymisestään heinäkuun puolivälissä, ja työt yrittäjäjärjestössä alkavat syyskuun alussa.

Kauko Parkkinen 13.07.2016
MEDIA KESÄ- JA KIKYHORROKSESSA


”Kilpailukykysopimukseksi” surkastunut ”yhteiskuntasopimimus”, ”kiky”, on jopa järkyttävä osoitus siitä, miten mediaa kiinnostaa vain ylätason draama ja miten vieras maanpinnan taso sille on. Näin on aina ollut ja näin on ilmeisesti aina oleva. Aikoinaan ”työsuhdeturvalaista” käytiin kova julkinen kädenvääntö, mutta kun yrittäjien varoitukset oikeudenkäyntien ja työttömyyden lisääntymisestä toteutuivat yli odotusten, se meni mediassa suoraan evvk-osastolle.

Kauko Parkkinen 29.06.2016
BREXIT - "KESKINKERTAISUUKSIA, TOMPPELEITA JA KÄÄPIÖITÄ"


Otsikon epiteetit kuvaavat varmaan monen Brysselin päättäjän mielestä varsin osuvasti englantilaisia äänestäjiä, jotka antoivat rukkaset EU:lle.

Näillä mainesanoilla kuitenkin kuvasi Helsingin Sanomien silloinen Brysselin kirjeenvaihtaja Annamari Sipilä vuonna 2012 sitä enemmän tai vähemmän turhaa joukkoa, joka pyöri Brysselissä Angela Merkelin ympärillä. Kaikesta päätellen hän tarkoitti kääpiöillä älykääpiöitä (OSuVa – euroExtra/pdf").

Kauko Parkkinen 09.06.2016
YRITYKSET PÄÄTTÄVÄT, TOTEUTETAANKO SIPILÄN TAKSVÄRKKI


En ole itsekään sitä sisäistänyt, että miten tämä menee, mutta kilpailukykyä ja tuottavuuttahan tässä haetaan” Työ- ja oikeusministeri Jari Lindström eduskunnassa 01.06.2016

Juha Sipilää on syytä onnitella. Yksikään Suomen hallitus ei ole aiemmin pelastanut nahkaansa yhtä heppoisin eväin. Suomen poliittisesta historiasta väitöskirjaa tekevä Jarmo Korhonen nimesi jo hänen ensimmäisen ”yhteiskuntasopimus”-yrityksensä poliittisen historiamme suurimmaksi pelleilyksi (Iltalehti 16.05.2015). Sen jälkeen vaikuttavuuskerroin on noussut uusiin ulottuvuuksiin.

Kauko Parkkinen 01.06.2016
YRITTÄJIÄ VIEDÄÄN KUIN VIERASTA SIKAA SÄKISSÄ


Suomi on vedenjakajalla, jossa ratkaistaan myös yrittäjien tulevaisuuden kannalta olennaisia asioita. Kysymys on mm. siitä, jatketaanko Suomessa sitä kaavoihin kangistunutta ajattelua, jonka Terttu Grönfors väitöskirjassaan osoittaa juontavan 1600-luvulta. Siihen kuuluu myös ihmisten ”käsittely” työvoimana ja massana sekä ylhäältä päin tapahtuva ohjaus. Tämän linjan johtotähdiksi ovat nousseet maan hallitus ja työmarkkinajärjestöt.

Kauko Parkkinen 26.05.2016
HISTORIALLINEN MOMENTUM: YRITTÄJÄT IRTI HALLITUKSEN JUNTTILINJASTA


Paperiteollisuudessa on saatu aikaan ensimmäinen merkittävä ”kilpailukykysopimuksen mukainen” neuvottelutulos. Avaus on kuin tuulahdus kumpujen yöstä, jolloin metsäteollisuus teki sopimusavauksia tupojen pohjalta ja johdatti Suomen kilpailukyvyn hunningolle devalvaatioiden vauhdittamana. Nyt se siis sopii hyvin kulkemaan kärjessä ja hallituksen talutuksessa kohti menneitä aikoja.

Kauko Parkkinen 03.05.2016
SUOMEN YRITTÄJÄT NOSTAA JÄRVENTAUKSEN JALUSTALLE POHJOISKOREALAISEEN TYYLIIN


Suomen Yrittäjien lehti Yrittäjäsanomat 4/16 kertoo paljon yrittäjäjärjestöstä ja sen tilanteesta. Se on uhrannut etusivun lisäksi neljä muuta sivua väistyvälle toimitusjohtajalleen Jussi Järventaukselle. Lehti sanoo, että ”Jussi Järventaukseen henkilöityy 20-vuotias Suomen yrittäjät”.

Kauko Parkkinen 27.04.2016
OLLI REHN: MITEN AIOT PANNA JÄRJESTÄYTYMÄTTÖMÄT YRITYKSET "SAMALLE VIIVALLE" JÄRJESTÄYTYNEIDEN KANSSA?


Helsingin Sanomat kertoi analyysiksi nimeämässään seikkaperäisessä kirjoituksessaan ”yhteiskuntasopimuksesta” 09.04.2016, että pääministeri Juha Sipilä oli siirtänyt tosiasiallisen operointivastuun asiassa viime lokakuussa Sinulle. Itse sanoit Talouselämän haastattelussa 11.03.2016, että kolmikantaisesti valmistelluilla lakimuutoksilla ”järjestäytymättömät yritykset on saatava samalle viivalle oikeuksineen ja velvollisuuksineen”.

Kauko Parkkinen 19.04.2016
GO AHEAD, HESARI - MYÖS PAIKALLISEN SOPIMISEN HÄMÄRÄMIEHET PÄIVÄNVALOON!


Valtakunnan ”päälehti” Helsingin Sanomat on viime aikoina osoittanut ansiokasta mielenkiintoa kulissien takaisten tapahtumien penkomiseen ja tuomiseen päivänvaloon. Alkuvuodesta Fortum-kauppa joutui tarkkaan syyniin, ja 09.04.2016 ”kilpailukykysopimukseksi” surkastunut ”yhteiskuntasopimus” sai loppuvaiheittensa osalta perusteellisen penkomisen Teemu Luukan ja Teija Sutisen kynästä.

Kauko Parkkinen 10.04.2016
AVOIN KIRJE SUOMEN YRITTÄJIEN TOIMITUSJOHTAJALLE JUSSI JÄRVENTAUKSELLE JA PUHEENJOHTAJA JYRKI MÄKYSELLE


Helsingin Sanomien toimittajat Teemu Luukka ja Teija Sutinen esittävät 09.04.2016 seikkaperäisen selostuksen ns. kilpailukykysopimuksen tai ”yhteiskuntasopimuksen” neuvottelutuloksen syntymisen loppuvaiheista. Siitä käy selvästi ilmi, miten työnantajaliittoihin kuulumattomat järjestäytymättömät yritykset oli täysin unohdettu, mikä on luonnollistakin, eiväthän ne maksa jäsenmaksujakaan.

Kauko Parkkinen 07.04.2016
LESTADIOLAIS-KEPULAISEN KOPLAN HÄMÄRÄMIEHESTÄ SUOMEN YRITTÄJIEN TOIMITUSJOHTAJA!


Paavo Väyrysen kirjan Eihän tässä näin pitänyt käydä julkistamisen yhteydessä nousi esiin se kepun kopla, joka johti puolueen ennätysmäiseen tappioon vuoden 2011 eduskuntavaaleissa. Yksi oli kuitenkin joukosta poissa. Kepun entinen nuorisosihteeri Mikael Pentikäinen oli ylennyt toimittajan urallaan Helsingin Sanomien vastaavaksi päätoimittajaksi, mistä käsin hän koko lehden arvovallalla tuki Mari Kiviniemen vaalikampanjaa, joka oli puhaltanut henkiin Esko Ahon jälkeensä jättämän yhteiskuntasopimuksen haamun. Sen avulla hän lupasi 200 000 työpaikkaa.

Kauko Parkkinen 23.03.2016
VUOSI "YHTEISKUNTASOPIMUSTA" - YHTÄ PIINAVIIKKOA


Piinaviikon päättyessä 27.03.2016 tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun Maaseudun Tulevaisuus puhalsi pullolleen Juha Sipilän yhteiskuntasopimus-kuplan. Se ei ole juhlapäivä, sillä siitä alkaneen näytelmän seuraaminen on ollut yhtä piinaa. Sittemmin pääministeriksi kohonnut Sipilä astui ”mukavuusalueensa” ulkopuolelle sektorille, jolla hänellä ei ole vähäisintäkään osaamista. On ollut vatulointia, iterointia, jumppaamista, askelmerkkejä, prosessikaavioita ja excel-taulukoita. Vain järki on puuttunut.

Kauko Parkkinen 15.03.2016
YRITTÄJÄT UHRATTIIN JÄLLEEN HALLITUKSEN PELASTAMISEKSI


Hallituksen paniikki kasvaa sitä mukaa kuin yhteiskuntasopimus-kupla haihtuu taivaan tuuliin. Kun ei niistä ajatuksista, jotka silloinen tuleva pääministeri pontevasti julisti Maaseudun Tulevaisuudessa 27.03.2015, ole käytännössä enää juuri mitään jäljellä ja kun surkea pakkolakipaketti on kuopattu lopullisesti, on pitänyt turvautua silmänkääntötemppuihin ja bluffiin.

Kauko Parkkinen 06.03.2016
NYRKKI-ILAKOINTI PALJASTI KOLMEN MINISTERIN KOPLAN HENKISEN TASON


Keskiviikkona nähtiin poliittisen lähihistoriamme ala-arvoisin näytelmä. Kolme ministeriä pääministeri Juha Sipilän johdolla paukutteli keskenään nyrkkejään, kun he uskoivat, että oli olemassa sopimus, jolla mm. yrittäjien parhaille yhteistyökumppaneille annetaan ”turpiin” siinä hurskaassa uskossa, että näin tuottavuus ja työllisyys loikkivat monta ylöspäin.

Kauko Parkkinen 24.02.2016
SALONKISOSIALISTIN USKONTUNNUSTUS - RAAKAA RYÖSTÖKAPITALISMIA DEMAREILLE


SDP:llä on vaikeaa. Vähän aikaa sitten se oli vauhkona, mitä tehdä, kun kannatus katoaa. Kun kannatusluvut ovat nousseet, se ei tiedä, mitä tehdä, kun ei ole enää mitään tekemistä. Tässä ahdingossa sille kelpaa oljenkorreksi sellainenkin sekava hengentuote kuin sitoutumattomana eduskuntaan valitun Timo Harakan ohjelma liike 2020.

Kauko Parkkinen 16.02.2016
AHTISAARI "YHTEISKUNTASOPIMUKSEN" VÄLITTÄJÄKSI?


Presidentti Martti Ahtisaari päätti tänään politiikan toimittajien lounaalla näyttää, että vielä on iskukyky tallella, kyky harhaiskuihin. Hän vetosi työmarkkinaosapuoliin, että nämä solmisivat ”yhteiskuntasopimuksen” ja neuvoi Paavo Väyrystä jättämään politiikan.

Kauko Parkkinen 26.01.2016
KRIISI TYÖMARKKINOILLA PITKITTYY JA SYVENEE


EK otti järjen käteen, otsikoi Aamulehti pääkirjoituksensa, kun EK oli ilmoittanut sittenkin lähtevänsä yrittämään keskitettyä työmarkkinasopimusta, joka on surkea jäänne Juha Sipilän ”yhteiskuntasopimuksesta”.

Kauko Parkkinen 02.12.2015
LIBERALTA EDELLEEN VIESTEJÄ ULKOAVARUUDESTA


Reippahasti lietsomaan, rautaa tässä taotaan. Kauas kuuluu kalke, työss´ on pojat palkeet. Näin kertoo vanha lastenlaulu.

Kauko Parkkinen 24.10.2015
YRITTÄJILLÄ ON NOUSUN AVAIMET


”Mm. kauniin joululaulun Mökit nukkuu lumiset säveltäjä Heino Kaski ihmetteli aikoinaan, miksi sävelletään niin paljon uutta, miksi ei soiteta vanhaa. Sama pätee ns. talouskeskusteluun. On sävelletty ja puhuttu niin paljon vanhaa, että on vaikea keksiä uutta sanottavaa, joten voi päästä helpommalla, jos kokoilee arkistojen aarteista sitaatteja siitä, mitä on tullut sanoneeksi ja mitä jotkut muut ovat sanoneet. Jospa sieltä löytyisi askelmerkkejä ja näkymiä siitä, miksi tähän ahdinkoon on tultu ja miten siitä voisi päästä eteenpäin. Ja mikä on yrittäjien osuus tässä menossa ja meiningissä. Saattaa paljastua sekin, että ei tämä nyt niin yllätyksenä ole tullut.

Kauko Parkkinen 20.10.2015
SIPILÄ JUMIUTTI PAIKALLISEN SOPIMISENKIN


Juha Sipilä on todella surullisen hahmon ritari. Kaikki mihin hän työelämäasioissa koskee, jämähtää oitis takalukkoon. Se ei ole hänen ”mukavuusaluettaan”, vaan hän mellastaa siellä tavalla, johon verrattuna norsu posliinikaupassa on kevyt varvasastuja. Tai ehkä se onkin hänestä mukavaa. Sipilä onnistui tekemään paikallisesta sopimisestakin valtakysymyksen.

Kauko Parkkinen 05.10.2015
SIPILÄ JUMPPASI TYÖMARKKINAT UMPISOLMUUN


Eduskunnassa kyseltiin, miten hallituksen esitys työlakipaketiksi oli valmisteltu, vaikka pääministeri Juha Sipilä kertoi sen jo hallituksen infossa: Hallitus oli jumpannut pari päivää. Niinpä sitten vatulointi jatkuikin tavalla, jonka SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly osuvasti määritteli hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen yhteisessä infossa 28.09.2015: ”selvittely tai neuvottelu tai jotakin siltä väliltä”. Asia oli jälleen luiskahtanut lapasesta jatkoajalle ”lähiviikkojen” ajaksi, tosiasiassa ainakin lähivuodeksi. Takarajaa ei ole.

Kauko Parkkinen 12.09.2015
VAIHTOEHTOINEN YHTEISKUNTASOPIMUS


Sopimuksen tarkoitus on saada maamme henkiset voimavarat täysimittaiseen käyttöön panemalla alulle johtamis- ja työmarkkinakäytäntöjen sekä -kulttuurin muutos. Tavoitteena on, että Terttu Grönforsin väitöskirjassaan esittämät 1600-luvulta periytyvät kaavamaiset johtamiskäytännöt ja työmarkkinajärjestelmän vakiinnuttama vastakkainasettelu saadaan muutetuksi siten, että saadaan aikaan yhdessä tekemisen ja yhteisen hyvän hakemisen käytäntö. Talouden pitkäaikainen alamäki on saatava käännetyksi nousuun ja jokaiselle kansalaiselle turvatuksi arvokas elämä, kuten professori Pekka Himanen esittää Kukoistuksen käsikirjoitus –raportissaan.

Kauko Parkkinen 29.08.2015
VATULOINNIKSI MENI


Sitä saa, mitä tilaa. Juha Sipilä pani jo vaalien alla yhteiskuntasopimuksellaan tilaukseen täystörmäyksen ay-liikkeen kivimuuriin ja sai sen kaikilla mausteilla. Varmuuden vuoksi kahteen kertaan.

Kauko Parkkinen 03.08.2015
JUHA SIPILÄ - POLITIIKAN MIXU PAATELAINEN?


Juha Sipilän nousussa politiikan päätähdeksi oli paljon samoja piirteitä kuin Mika ”Mixu” Paatelaisen nousussa Suomen Palloliiton päävalmentajaksi, ammattislangilla ykköskoutsiksi. Molemmista odotettiin jonkinlaista ihmeiden tekijää.

Kauko Parkkinen 06.05.2015
"YHTEISKUNTASOPIMUS" KUPLII


Järjestäytyneiden ryhmien mahdin aikaansaama valtiollinen hajaantuminen on eräs tärkeimpiä esimerkkejä niistä halkeamista, jotka vaarantavat valtion moraalista yhtenäisyyttä ja siten terveen, so. legitiimis-yhteistoiminnallis-desentralistisen valtion perustuksia". Wilhelm Röpke kirjassaan Ihmisten valtio.

Kauko Parkkinen 29.04.2015
VALITUS HS:N SOPIMUSASIASSA


Olen tänään jättänyt Helsingin hovioikeudelle seuraavasta ilmi käyvän valituksen Helsingin käräjäoikeuden ratkaisusta, jolla se jätti tutkimatta vastaavan päätoimittajan Kaius Niemen sopimusvelvoitteen täyttämistä koskevan kanteeni. Käräjäoikeus katsoi, ettei minulla ollut oikeussuojan tarvetta, koska Niemi oli sopimuksen mukaisessa vastuuhenkilön asemassa eikä asiakirjoista ollut todettavissa, etteivät hänen vastauksensa neuvottelupyyntöihini olisi olleet asiallisia. Ratkaisun oli antanut käräjätuomari Timo Salminen.

Kauko Parkkinen 13.04.2015
ÄÄNESTÄJÄ: REVI NÄISTÄ SUOMEN TÄRKEIMMÄT MINISTERIT


Vaalipäivän lähestyessä kaiken tyhjän puhumisen seastakin alkaa suurten puolueiden puheenjohtajista erottua muutamia erityispiirteitä, joista voi päätellä heidän kykyjään toimia hallituksen ykköspaikoilla valtakunnan tilan edellyttämällä tavalla.

Kauko Parkkinen 27.11.2014
PALAUTTEEN VIESTI: YRITTÄJÄJÄRJESTÖSSÄ VAARA OHI - MUUTOS TORJUTTU!


Ihan aluksi haluan kiittää kaikkia niitä, jotka antoivat palautetta niistä muutamista viesteistä, jotka lähetin puheenjohtajavaalin edellä, sillä tämän palautteen perusteella voin tehdä mielenkiintoisia havaintoja sekä lähettäjistä että yrittäjistä ja järjestöstämme.

Kauko Parkkinen 03.11.2014
PUHEENJOHTAJATEATTERIN ESIRIPPU ON LASKEUTUNUT


Kun Suomen Yrittäjien puheenjohtajateatterin valot sammuivat ja esirippu laskeutui, se merkitsi toiminnan vetäytymistä takaisin kulissien hämärään. Harva tietää, mitä järjestössä todellisuudessa tapahtuu ja ilmeisesti vielä harvempaa se kiinnostaa. Yrittäjäyleisö poistui sorvin ääreen ja pysyy siellä tiukasti ympärilleen vilkuilematta.

Kauko Parkkinen 23.10.2014
STRESSITESTIN TULOS: TURPIIN-TURPIIN


Tämän stressitestin tulos on selvä, ei tullut win-win, tuli turpiin-turpiin. Sekä ”keskuskomitean” että sen siunaamien, ”polarisoimien”, ehdokkaiden kilpikonnapuolustus piti loppuun saakka. En onnistunut saamaan siihen ehdokkuuden tai keskustelun mentävää aukkoa. Siitä heitä voi onnitella. Tuskin yrittäjiä. Tie Tampereelle jää minun osaltani käymättä.

Kauko Parkkinen 21.10.2014
JYRKI MÄKYSEN WATERLOO


Johtajuus punnitaan kriisitilanteissa, silloin kun kaikki ei menekään sillä tavoin helppona läpijuoksuna kuin etukäteen on luvattu. Jyrki Mäkysellä tämä Waterloo oli 19.10.2014, kun olin vähän kurmoottanut häntä, kuten Pohjanmaalla sanotaan, vähintäänkin keskustelujemme välttelemisestä ja Seinäjoen tilaisuuden laistamisesta mitään ilmoittamatta. Ehdin jo epäillä, että hän oli häipynyt perunakuoppaan. Vieläkään en tiedä, mikä oli poissaolon syy.

Kauko Parkkinen 20.10.2014
AVOIN KIRJE II YRITTÄJÄJÄRJESTÖN PUHEENJOHTAJAEHDOKKAILLE


Jussi Järventaus oli silloisen Suomen yrittäjäin keskusliiton SYKL:n varatoimitusjohtaja, kun toimitusjohtaja Kari Heikkilä kutsui minut antamaan työsuhdeneuvontaa alihankintana järjestön tiloissa . Hänestä jäi hyvin epämääräinen ja etäinen kuva, ja kun hän siirtyi pian Vakuutusyhtiöiden keskusliittoon, pidin sitä hyvänä asiana järjestölle.

Kauko Parkkinen 19.10.2014
SEINÄJOELLA KÄYTIIN HYVÄÄ KESKUSTELUA 17.10.2014


Hyvin oli keskuskomitean sana mennyt läpi: tilaisuudessa ei havaintojeni mukaan ollut yhtään Etelä-Pohjanmaan yrittäjien aluejärjestön jäsentä. Neljäsosasivun ilmoitus Ilkassa parhaalla paikalla pääkirjoitusaukeamalla oli tuskin voinut jäädä huomaamatta.

Kauko Parkkinen 17.10.2014
YRITTÄJÄLIIKE ENNEN JA NYT - ONKO TULEVAISUUTTA?


Yrittäjäjärjestön ryhtiliikkeen ja nousun isänä 1980-luvun alkupuolella voi pitää hyvinkääläistä tv-kauppiasta Erkki Raitalaa, joka välitti silloisen Suomen Yrittäjäin Keskusliiton SYKL:n toimistoväelle tiedon, että oli tekeillä aivan hullu laki, ns. työsuhdeturvalaki, jota vastaan olisi taisteltava.

Kauko Parkkinen 15.10.2014
KENRAALIN POIKA - VÄNRIKKI NAPPULA VAI VÄÄPELI KÖRMY?


Jussi Järventaus oli silloisen Suomen yrittäjäin keskusliiton SYKL:n varatoimitusjohtaja, kun toimitusjohtaja Kari Heikkilä kutsui minut antamaan työsuhdeneuvontaa alihankintana järjestön tiloissa . Hänestä jäi hyvin epämääräinen ja etäinen kuva, ja kun hän siirtyi pian Vakuutusyhtiöiden keskusliittoon, pidin sitä hyvänä asiana järjestölle.

Kauko Parkkinen 13.10.2014
NOSTETAANKO YRITTÄJÄJÄRJESTÖ SUOSTA VAI HAUDATAANKO SE?


Suomen Yrittäjäin Keskusliiton, SYKL:n toimitusjohtaja Waldemar Bühler otti aikanaan yhteyttä kysyen, voisinko tulla heidän hommiinsa, kun heillä on alkamassa taisto lakia vastaan, jonka taustaryhmässä olin ollut mukana.

Kauko Parkkinen 24.06.2014
ANGRY AY - JURISTIEN TOP 10


Kun yrittäjä joutuu oikeuteen erityisesti laittomaksi väitetystä työntekijän irtisanomisesta, hän joutuu arvaamattomalle maaperälle, nykytermein mukavuusalueensa ulkopuolelle. Aikoinaan vasemmiston läpirunnoma ”työsuhdeturvalaki” ja todistustaakan vääristynyt soveltaminen panee hänet selkä seinää vasten. Käytännössä hänen on pystyttävä osoittamaan syyttömyytensä (Kolme vuosikymmentä vihapuhetta yrittäjistä/www.openfinland.net 01.08.2013).

Kauko Parkkinen 24.11.2013
MERKITTÄVÄ KOIVISTO-PALJASTUS


Kuten odottaa saattoi, Iltalehti käytti 23.11.2015 kaksi aukeamaa Mauno Koiviston hehkuttamiseen kuvin ja sanoin. Lehden entisen päätoimittajan, lehdistöneuvos Jyrki Vesikansan Näkökulma-kirjoituksessa on erinomaisen merkittävän paljastuksen Koivistosta sisältävä lause: ”Sotavuosista alkaen hän oli oppinut laukaisemaan vasta, kun kohde oli varmasti jyvällä".