default_mobilelogoKauko Parkkinen
MARIN PALJASTAA KARVANSA ÄNKYRÄDEMARINA


Pääministeri Sanna Marinin sisäinen demari tunkee esiin entistä vahvemmin. Työajan lyhennyspuheillaan SDP:n puoluekokouksessa hän jo otti kiinnityksen menneisyyteen katsovan puolueen johtotähtenä, ja Talouselämän haastattelussa hän päästi änkyrädemarin luontonsa täysin valloilleen. Ilmeisesti häntä oli jo alkanut hirvittää, että hän oli jakanut rahaa yrittäjille runsaskätisesti, joten nyt iski krapula (www.kaukoparkkinen.com 08.05.2020Kyllä Siperia opettaa jopa demarin tunnustamaan yrittäjyyden arvon).

Kauko Parkkinen
PENTIKÄINEN JA MÄKYNEN JATKAVAT YRITTÄJÄJÄRJESTÖN ALASAJOA - TEKEVÄT YRITTÄJISTÄ SURKIMUKSIA


Yrittäjäliikkeen suuruuden päivät ovat muisto vain. Silloinen Suomen Yrittäjäin Keskusliitto SYKL nousi valtakunnalliseen tietoisuuteen 1980-luvun alussa, kun se nousi kolmikannan sommittelemaa ja yrittäjiä pahasti sortavaa ”työsuhdeturvalain” esitystä vastaan saavuttaen erävoiton. Kalevi Sorsan uusi hallitus kuitenkin toteutti kolmikannan toimeksiannosta imperiumin vastaiskun ja kosti korkojen kera.

Kauko Parkkinen
KAIPOLA-SHOW: "NALLE" NAURAA PARTAANSA


Monet Suomessa palvovat BjörnNalleWahlroosia vähinäänkin puolijumalana, kun taas melkoinen määrä suomalaisia katsoo, että hän kuuluu pikemminkin toiselle osastolle. Edellisen joukon lipunkantajana on Helsingin Sanomat, kakkosena Kauppalehti. Molemmat ovat käyttäneet aukeamakaupalla tilaa hänen hehkuttamiseensa. Itse katson hänen ansioittensa viittaavan toisaalle.


Kauko Parkkinen
PAPERILIITTO NIELEE OMAA MYRKKYÄÄN - AINA RIITTÄÄ RAHAA PALKANKOROTUKSIIN


Kun UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen luki hallitukselle saatanalliset säkeensä kilpailukyvyn menetyksestä, niissä oli paljon oikeaa asiaa, mutta kun hän puhui runsaan 30 prosentin palkanerosta Saksaan ja Ruotsiin, on hänellä peiliin katsomisen paikka. Pohja tälle luotiin jo 1970-luvun tupokaudella, ja siinä paperiteollisuus oli priimus moottori.

Kauko Parkkinen
NÄIN SUOMI SAILASTUI: HYVINVOINTIVALTIO ON RAKENETTU USKOLLE JA TOIVOLLE


Helsingin Sanomien kuukausiliitteen kesäkuun numerossa on eläkkeelle jääneen valtiosihteerin Raimo Sailaksen laaja haastattelu, joka valaisee asioita enemmän kuin sen kirjoittaja Unto Hämäläinen ehkä itsekään tajusi. Saatiin vastaus moneen kysymykseen ”suoraan hevosen suusta”.

Kauko Parkkinen
JURISTI: ITÄ-SUOMEN KÄRÄJÄOIKEUS EI TÄYTÄ EU:N PUOLUEETTOMUUSNORMIA - MAKSAKAA SOVINNOLLA


Eurooppaoikeuden mukaan ei riitä, että tuomari on puolueeton, vaan hänen tulee myös näyttää puolueettomalta.

Kauko Parkkinen
YHTIÖKOKOUKSEN JÄLKITUNNELMIA


Yön yli mietittyänikään en muista, että minuun olisi koskaan suhtauduttu niin halventavasti ja avoimen pilkallisesti kuin hallituksemme puheenjohtaja Varpu ja hänen apupoikansa Jukka, kun kokouksen jo päätyttyä palasin vielä kahvilan puolelta kokoustilaan ja esitin pienen kommentin Varpun mielivaltaisesta tavasta johtaa kokousta ja talon hallintoa. Se naurun rähäkkä oli niin raaka ja sivistymätön, että sitä on vaikea edes sanoin kuvata. Siinä purkautui varmasti myös voitonriemua siitä, että jälleen kerran se onnistui täydellisesti, vaikka vastuuvapaus jäi tälläkin kertaa saamatta. Rivit eivät rakoilleet.

Kauko Parkkinen
ASIAŃAJAJAN HÄRSKI KOSTO: TYHJÄNPÄIVÄISESTÄ KIRJELMÄSÄSTÄ, KUN KANNE PALJASTI SEKÄ PÄÄTOIMITTAJA KAIUS NIEMEN ETTÄ HÄNEN OMAN TASONSA


Lausuma Helsingin käräjäoikeudelle/ L 20/7491 Kauko Parkkinen / Kaius Niemi/

Kantajan vaatima kulukorvaus 7 173,40 euroa alveineen on täysin imaginäärinen. Se näyttää ilmiselvästi olevan kosto siitä, että olen asianajajan vastauksessa tarjoamaa ”syöttöä” hyväksi käyttäen osoittanut, miten vähäisin eväin maamme ylivoimaisesti merkittävimmän sanomalehden toimitusta johdetaan ja miten surkea hänen tarjoilemansa hengentuote on, millä hän johdatti päämiehensä tuhoamaan oman uskottavuutensa päätoimittajana (Vastaus kanteeseen kertoo, millainen mies johtaa Helsingin Sanomien toimitusta/www.kaukoparkkinen.com 13.03.2020). Molemmat purkavat nyt kiukkuaan omasta hölmöilystään minuun.

Kauko Parkkinen
TAPANI KAHRIN MUKANA MENIVÄT MAILLEEN TUPOTEATTERIN LOISTON PÄIVÄT


Lausuma Helsingin käräjäoikeudelle/ L 20/7491 Kauko Parkkinen / Kaius Niemi/ Kantajan vaatima kulukorvaus 7 173,40 euroa alveineen on täysin imaginäärinen. Se näyttää ilmiselvästi olevan kosto siitä, että olen asianajajan vastauksessa tarjoamaa ”syöttöä” hyväksi käyttäen osoittanut, miten vähäisin eväin maamme ylivoimaisesti merkittävimmän sanomalehden toimitusta johdetaan ja miten surkea hänen tarjoilemansa hengentuote on, millä hän johdatti päämiehensä tuhoamaan oman uskottavuutensa päätoimittajana (Vastaus kanteeseen kertoo, millainen mies johtaa Helsingin Sanomien toimitusta/www.kaukoparkkinen.com 13.03.2020). Molemmat purkavat nyt kiukkuaan omasta hölmöilystään minuun.

SUOMALAINEN TYÖMARKKINAJÄRJESTELMÄ OSOITTI RAAKUUTENSA: HOITOVÄKEÄ NÖYRYYTETTIIN KAHTEEN KERTAAN JA HAUDATTIIN TYÖRYHMÄÄN

Hoivajärjestöjen johtaja ketoivat olevansa onnellisia, kun saivat yleisen linjan mukaiset korotukset ja kikytunnit poistuvat, kun syksy saa. Erityinen ilonaihe oli, kun he saivat ikioman sopimuksen. Työryhmään hautaaminenkin noudatti yleistä työmarkkinakäytäntöä.

Kauko Parkkinen
VASTAUS KANTEESEEN KERTOO, MILLAINEN MIES JOHTAA HELSINGIN SANOMIEN TOIMITUSTA


Kun Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi 28.04.2020 vastasi kanteeseeni, jossa vaadin, että Helsingin käräjäoikeus velvoittaa hänet esittelemään kirjani Painajainen paritalossa – Surullinen tositarina virka- ja mielivallan epäpyhästä liitosta tai ainakin kertomaan syyn, miksi hän ei välisestämme sopimuksesta ja vaatimuksistani huolimatta ole sitä tehnyt, hän oli jo hävinnyt asian, päättyneepä itse oikeudenkäynti miten tahansa.

Kauko Parkkinen
KYLLÄ SIPERIA OPETTAA JOPA DEMARIN TUNNUSTAMAAN YRITTÄJYYDEN ARVON


Vielä SDPn puheenjohtajuudesta Jutta Urpilaisen kanssa kisaillessaan Antti Rinne uhkaili yrittäjiä uusilla byrokratiarasitteilla: ”EU:ssa 37 000 direktiiviä ja asetusta. Vain 70 niistä koskee työelämää. Sinne on saatava lisää.” Myös lisäsanktioilla uhkailivat molemmat.

Kauko Parkkinen
KIINTEISTÖLEHTI: TOIMINNANTARKASTAJA EI VASTAA MISTÄÄN


Kiinteistölehden 23.01.2019 julkaiseman Jukka Sirenin artikkelin otsikkona on ”Mitä tekee toiminnantarkastaja?” Kysymys on aiheellinen, mutta yhtä hyvin se voisi olla muodossa: Tekeekö toiminnantarkastaja mitään?

Kauko Parkkinen
YLEN A-TALK 02.04.2020 POTIIKKOJEN SEKOPÄISTÄ PUHETTA KORONAKRIISIN JOHTAMISESTA


Presidentin yllättävä nyrkin heilautus koronakriisin johtamisesta näyttää sekoittaneen monen kärkipoliitikon pään perusteellisesti, mistä saatiin hämmentävä näyte Ylen A-talkissa 02.04.2020. Ehkä jotkut keskustelijat lukivat allakkaa väärin, aprillipäivä oli edellisenä päivänä.

Kauko Parkkinen
ONKO TUOMIOISTUINVIRASTO SALAINNEN?


Harva suomalainen tiennee, että tasavallan taajaan virastojen rintamaan on jo vuoden alussa liittynyt Tuomioistuinvirasto. Lakimiespiirien ulkopuolella tuskin kukaan tietää, miksi se perustettiin ja mitä se tekee. Se vaikuttaa yhtä salaiselta kuin KGB aikoinaan Neuvostoliitossa. Sen yllä lepää täydellinen mediahiljaisuus.

Kauko Parkkinen
MAASEUDUN TULEVAISUUS JÄLKIVIISAANA - VAIKO KATUVANA?


Maaseudun Tulevaisuuden pääkirjoituksessa 16.03.2020 on kovia historiallisia kaikuja, sillä lehti rinnastaa ehdottamansa sopimuksen tammikuun kihlaukseen, jonka työmarkkinaosapuolet solmivat talvisodan oloissa tammikuussa 1940. Siinä voisi olla vähän myös kohtalon ironiaa, sillä saman lehden silloinen päätoimittaja Mikael Pentikäinen markkinoi 27.03.2015 puoluetoverinsa Juha Sipilän suurta visiota: ”Yhteiskuntasopimus jo ennen uutta hallitusta” (pdf). Joka tapauksessa siis eräs historiallinen ympyrä on sulkeutunut.

Kauko Parkkinen
KIKYN KERTOMAA: TYÖNANTAJAT SEIKKAILEVAT SUMUSSA KUIN HIIHTÄJÄT KOEELILLA


Kikyn jälkijäristysten ensimmäinen erä, yrityssektorin neuvottelut, alkaa olla jo loppuvaiheessaan, joten voidaan arvioida, miten se selvisi siitä seikkailusta, johon se lähti ryhtyessään peesaamaan Juha Sipilää ja hänen hallituksensa uhkapeliä. Vastaus on selvä: Se ei selviytynyt. Seurauksena oli, että työnantajalinnakkeen Etelärannan jo kauan pinnan alla muhinut rappio purkautui sekasortona, jonka veroista ei ole aiemmin sopimusrintamalla nähty. Ja julkisen sektorin melskaaminen on vasta alkamassa.

Kauko Parkkinen
MINISTERI OHISALON IHMISOIKEUSSOPIMUKSEN NOUDATTAMIEN ON KOVIN VALIKOIVAA: EI KOSKE SUOMALAISIA?


Eduskunnan kyselytunnilla 05.03.2020 turvapaikan hakijoita koskevassa keskustelussa oppositio tivasi moneen kertaan sisäministeri Maria Ohisalolta, hyväksyykö Suomi sen, että Kreikka on pysäyttänyt kuukaudeksi turvapaikkahakemusten käsittelyn Turkin ja Syyrian kriisin vuoksi. Eli Kreikka on jäädyttänyt väliaikaisesti Euroopan ihmisoikeussopimuksen soveltamisen. Ministeri Ohisalon ihmisoikeussopimuksen noudattaminen on kovin valikoivaa: ei koske suomalaisia?

Kauko Parkkinen
AVOIN KIRJE PUOLUEIDEN PUHEENJOHTAJILLE: OLIKO KESÄRANNAN SAUNASSA MUKAVA MUISTELLA POSTILAKKOA?


Se on siis sittenkin totta! Kaikki hallituspuolueet luottavat Postin tapaan kohdella työntekijöitään. Niin on, kuten omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen sanoi Ylen Ykkösaamussa 01.02.2020: ”Postin hallitus nauttii hallituksen luottamusta". Te kaikki luotatte siis Postin hallitukseen. Sen lisäksi Ohisalo luottaa ulkoministeri Pekka Haavistoon.

Kauko Parkkinen
ENNAKKOSENSUURI ISKI YLEN YKKÖSAAMUUN NIINISTÖ-HAASTATTATELUUN: KIKYSTÄ VAIETTIIN


Yle-tv:n uutisten jälkeen 21.02.2020 seuraavan päivän Ykkösaamun haastattelija Seija Vaaherkumpu kertoi, että haastateltavana olisi presidentti Sauli Niinistö, jolta kysyttäisiin, mitä viime aikojen tapahtumat ovat vaikuttaneet Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan.

Kauko Parkkinen
HAASTEHAKEMUS
HELSINGIN KÄRÄJÄOIKEUDELLE


ASIA: Helsingin Sanomien vastaavan päätoimittajan Kaius Niemen velvoittaminen välisemme sopimuksen mukaisesti esittelemään lehdessään kirjani Painajainen paritalossa – Surullinen tositarina virka- ja mielivallan epäpyhästä liitosta.

Kauko Parkkinen
"KEPULLE KELLOT SOIVAT"


Aina varma merkki siitä, että asiat ovat pielessä on, kun Hesari alkaa niitä kehua. Niinpä Junkkarikin muistuttaa Sipilän vaalilupauksesta ”Suomi kuntoon” ja kertoi hänen toteuttaneen lähes kaikki lupauksensa. Kuitenkin edelleen olisi käyttökelpoinen toimintaohje se, jonka toimituspäällikkö Jukka Knuuti kertoi Uuden Suomen omaksuneen: Ensin katsotaan, mikä on Hesarin mielipide ja sitten otetaan päinvastainen kanta. Synkältä tuntuu kuitenkin, että minkäänlaista valoa ei ole näkyvissä.

Kauko Parkkinen
JUHA SIPILÄN HALLITUS AJOI SUOMEN KIKY-SUOHON


Keskustan uusi puheenjohtaja Juha Sipilä oli tuonut raikkaan tuulahduksen Suomen ummehtuneeseen politiikkaan. Suomi kuntoon -iskulause toi uutta toivoa. Risto Uimosen sitaatti vaalikirjassa osui naulankantaan.

Kauko Parkkinen
ITÄ-UUDENMAAN POLIISIN TUTKINTA-AINEISTON HÄVITTÄMISTÄ KOSKEVA KANTELU


Poliisin tutkinta-aineiston käsittelyä koskeva asia on noussut esille poliisin ns. haalarikameroita koskevan kokeilun yhteydessä. Erityisesti on ollut esillä mm. poliisin tutkinta-aineiston säilyttämistä tai hävittämistä koskeva asia. Ylen A-studion keskustelussa 21.01.2020 rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen sanoi, että ”poliisin päätösvallassa ei saisi olla se, mitä aineistoa säilytetään”.

Kauko Parkkinen
POSTILAKKO ON PERATTAVA POHJIA MYÖTEN


Antti Rinne on yksi styranki, joka sai ansionsa mukaan, kun heittoistuin pääministerin pallin alla laukesi. Ja elinkeinoministeri Sirpa Paaterokin sai mennä, eikä olisi tarvinnut tulla takaisin. Mutta tämä pikkujoulun kunniaksi järjestetty hupaisa näytelmä ei tarkoita, että asia olisi loppuun käsitelty. Ei riitä, että puidaan vain sitä, kuka puhui totta ja kuka niin totta kuin osasi. Maan tulevaisuuden kannalta paljon tärkeämpää on, että haetaan sylttytehdas, jossa varsinainen soppa keitettiin, ja tutkitaan, mistä aineksista se syntyi. Miksi ja kenen neuvosta Posti lähti näin ala-arvoiseen seikkailuun, jonka olisi tullut jäädä jo viime vuosisadalle.

Kauko Parkkinen
SANNA MARIN TOI PEHMEYTTÄ POLITIIKKAAN - ENSIMMÄISENÄ PEHMENIVÄT POLITIIKAN TOIMITTAJAT JA KOMMENTAATTORI


Sanna Marin näytti heti kättelyssä, mistä kana pi ... ii. Näin olisi sanottu siihen aikaan, kun Suomessa puhuttiin vielä selkokieltä, eikä digiamerikka ollut vielä turmellut äidinkieltämme. Vuosikausien ajan oli saarnattu oppia, että nainen on vallankäyttäjänä jotenkin pehmompi ja ihmisläheisempi ja ottaa muut ihmiset huomioon paremmin kuin mies.

Kauko Parkkinen
JUHA SIPILÄ, SAIT TÄSMÄLLEEN SEN, MITÄ TILASIT


Kun olimme vaimoni kanssa joutuneen taloyhtiömme hallituksen puheenjohtajan taholta täydellisen syrjinnän sekä ihmisvainon kaltaisen simputuksen kohteiksi ja kun käräjäoikeus oli hylännyt yhtiökokouksen mitättömyyskanteen uskomattomin perustein, jaksoin vielä uskoa, että poliisilta voisi saada oikeussuojaa. Siitäkin huolimatta, että tunsin hyvin käräjätuomari Jussi Nilssonin artikkelin Lakimiesliiton Lakimiesuutisissa 2002, missä hän samaisti kansalaisen oikeussuojan vallan väärinkäytöksiä vastaan entisiin Itä-Euroopan sosialistisiin maihin. Sitä ei kommentoitu missään muualla kuin OSuVa -lehdessäni.  

Kauko Parkkinen
POSTILAKON OPETUS: MONTA HALLITUSTA OLISI PANTAVA VAIHTOON


Osallistuin ensimmäisen kerran työehtosopimusneuvotteluihin 1960-luvun puolivälissä, hotelli- ja ravintola-alalla. Sen jälkeen olen osallistunut neuvotteluihin tai seurannut niitä läheltä, mutta koskaan en ole nähnyt sellaista sekamelskaa ja sähläystä kuin tänä syksynä Paltan ja Paun väliset neuvottelut. Kysymys ei ole vain tiedonkulusta, vaan tässä sotkussa pääsivät esiin lähes kaikki ne tekijät, jotka ovat johtaneet Suomen työmarkkinat, talouden ja työllisyyden nykyiseen tilaansa.

Kauko Parkkinen
KIKY-SÄHLÄRIT TULEVAT MAALLE KALLIIKSI


Kiky on työmarkkinahistoriamme hullunkurisimpia innovaatioita. Oli selvää, että sen takana olevasta ajattelutavasta voi poikia mitä tahansa sotkuja. Se kumpuaa ajatuksesta, että yritykset voivat pärjätä vain talkootyöllä ja kun työntekijälle annetaan mojova isku ”turpiin”, niin siitä tuottavuus oitis suorastaan hypähtää. Eräs tämän ajattelutavan lipun kantajia oli Paltan varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto, joka kirjoitti Helsingin Sanomien mielipidesivulla 24.10.2016, että yritysten oli pakko pidentää työaikaa kikyn mukaisesti. Oman järjen käyttö oli siis kielletty. Tästä viisaudestaan hänet palkittiin Paltan toimitusjohtajan pallilla. Kiky-sählärit tulevat maalle kalliiksi.

Kauko Parkkinen
KIKY-SOPIMUKSEN JÄRJETTÖMYYS ALKAA PALJASTUA - KUKA OTTAA VASTUUN?


Käräjäoikeus on antanut kiky-sopimusta kokevan tuomion, joka antaa pientä esimakua niistä jälkijäristyksistä, joita se tuo tulleessaan ja jotka näyttävät herättäneen Helsingin Sanomatkin havaitsemaan tämän työmarkkinainnovaation typeryyden. Nyt haetaan jo vastuunkantajaa. Pääkirjoitustoimittaja Juha Akkanen kertoo kolumnissaan 14.11.2019 silloisen pääministerin Juha Sipilän sanoneen, ettei asia millään tavoin kuulu hänelle tai edelliselle hallitukselle, vaan sopimus tehtiin työmarkkinaosapuolten kesken.

Kauko Parkkinen
VALTAKUNNASYYTTÄJÄKIN HERÄÄ, KUN TOSI RIKOLLISET ASTUVAT KEHIIN


Kun Helsingin Sanomat kertoi, että Itä-Uudenmaan poliisi oli antanut ohjeet, joiden mukaan tietynlaiset rikosilmoitukset tuli ”tappaa” nopeasti ja kivuttomasti, valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen ilmaisi jonkinasteisen ihmettelynsä ja poliisiministeri Kai Mykkänen lupasi selvitystä, mutta mitään ei tapahtunut.

Kauko Parkkinen
SUOMEN PANKKI MARKKINOI PÄÄJOHTAJIENSA KIRJOJA


Jo periteeksi näyttää muodostuneen, että Suomen pankki markkinoi Rahamuseossaan entisten ja nykyisten pääjohtajiensa muistelmia heti tuoreeltaan. Erkki Liikanen sai omansa reilu kuukausi sitten ja 30.10.2019. Oli Olli Rehnin vuoro.

Kauko Parkkinen
ANTTI RINNE ON YRITTÄJÄN PARAS YSTÄVÄ!


Varmaankin monella yrittäjällä oli tippa silmässä, kaksi parhaassa, kun hän 23.10.2019 luki Helsingin sanomista Juha Akkasen kolumnia, jonka otsikko oli Antti Rinne, yrittäjä.

Kauko Parkkinen
KERTAUS ON OPINTOJEN ÄITI - NÄIN SUOMI SAILASTUI


Kaikkihan sen tietävät, että historia toistaa itseään. Niin myös taloudessa. Syklit seuraavat toisiaan enemmän tai vähemmän säännönmukaisesti. Työväen taloudellisen tutkimuslaitoksen johtaja ja demarien talousguru teki 1980-luvun alussa väitöskirjan ns. pitkistä sykleistä, jotka tunnettiin Kondradjefin sykleinä. Syklin pituus on tällöin runsaat 30 vuotta.

Kauko Parkkinen
"KYSE ON ERÄÄNLAISESTA KEVYTVERSIOSTA"


Helsingin Sanomissa 01.10.2019 Suomen ja Unkarin pääministerit Antti Rinne ja Viktor Orbán paiskaavat kättä muikean näköisinä vahvistuksena sopimukselle, että molemmille riittää vallan hyvin se, että kansalaiset saavat suojakseen vain oikeusvaltion kevytversion, josta on riisuttu pois varsinaiset ihmisoikeusrikkomukset (pdf). Kevytoikeusvaltion isät vahvistavat käräjätuomari Jussi Nilssonin artikkelin Lakimiesuutisissa Suomen kansalaisen saamasta oikeussuojasta vallan väärinkäyttöä vastaan. (Orbán on oikeassa – presidentti ja pääministeri eivät korvaansa lotkauta

Kauko Parkkinen
VIKTOR ORBAN ON OIKEASSA - PRESIDENTTI JA PÄÄMINISTERI EIVÄT KORVAANSA LOTKAUTA


Oikeusvaltio Suomi on pitkälti norsunluutorneissa rakennettu myytti ja kupla, jonka käräjätuomari ja monipuolisen kokemuksen oikeuslaitoksen eri tasoilta omaava Jussi Nilsson puhkaisi jo 17 vuotta sitten yllä mainitussa artikkelissaan Lakimiesuutisissa.

Kauko Parkkinen
MIKSI TYÖMARKKINAJÄRJESTELMÄ ON JÄMÄHTÄNYT 1970-LUVULLE?


Kun olimme muutama viikko sitten täysin samaa mieltä Metallityöväen Liiton siloisen neuvottelukumppanini kanssa, että työmarkkinajärjestelmä oli jämähtänyt 1970-luvulle (On vanha jengi koossa taas/www.kaukoparkkinen.com 27.08.2019, oli tietenkin syytä pohtia, mistä tämä johtuu. Heti havaitsee, että kyseessä on pahiten jämähtänyt sektori koko suomalaisessa yhteiskunnassa, ja kuitenkin sen toimivuudesta on hyvinvointimme kiinni. Miten siis tähän on tultu?

Kauko Parkkinen
ERKKI LIIKASEN URA SUOMEN PALVELUKSESSA PÄÄTTYI KATASTROFIIN


Kokoomuksen kansanedustaja Ilkka Kanerva Liikasen kirjan markkinointitilaisuudessa Suomen Pankin Rahamuseossa 10.09.2019

Kauko Parkkinen
OIKAISU: KOIVISTO NUJERSI KEKKOSEN KULTARANNASSA, EI MÄNTYNIEMESSÄ


On tullut muutamia palautteita siitä, että Erkki Liikanen puhuu muistelmissaan Mauno Koiviston käynnistä Urho Kekkosen luona Tamminimessä, eikä Kultarannassa Liikanen puhuu palturia muistamissaan ... Ne ovat aiheellisia, kiitos niistä. Kyse on eri tapahtumista. Väärä osoite. Sorry siitä.

Kauko Parkkinen
ON VANHA JENGI KOOSSA TAAS


On tullut muutamia palautteita siitä, että Erkki Liikanen puhuu muistelmissaan Mauno Koiviston käynnistä Urho Kekkosen luona Tamminiemessä, eikä Kultarannassa 30.08.2019 Liikanen puhuu palturia muistamissaan ... Ne ovat aiheellisia, kiitos niistä. Kyse on eri tapahtumista. Väärä osoite. Sorry siitä.

Kauko Parkkinen
ERKKI LIIKANEN PUHUU PALTURIA MUISTELMISSAAN - JA DEMARIEN VANHA HOVITOIMITTAJA MARKKINOI KOIVISTON HUIJAUSTA


Helsingin Sanomien eläkkeellä oleva toimittaja Unto Hämäläinen, demarien vanha hovitoimittaja, arvioi 29.08.2019 entisen työnantajansa lehdessä Erkki Liikasen julkaisemat muistelmat. Tämä kirja on loistava osoitus siitä, miten sysimusta muuttuu vitivalkoiseksi. Tätä valkopyykkiä Hämäläinen jatkaa ansiokkaasti myös omassa kirjoituksessaan.

Kauko Parkkinen
VIISI VUOTTA LAUKON TORILTA - MITEN PÄÄTTYI JUHA SIPILÄN POLIITTINEN SAFARI?


Tänään 19.08.2019 on tasan viisi vuotta siitä, kun keskustan uusi puheenjohtaja Juha Sipilä saapui näyttävästi pyöräsafarin johtajana Tampereelle ja paneelikeskusteluun Pirkanmaan Yrittäjien kanssa iltaviileällä Laukon torilla (Liite). Yrittäjät kuuluivat niihin, jotka uskoivat, että hänellä oli eväät, joilla Suomi pantaisiin kuntoon.

Yle-uutiset kertoi 17.08.2019 selvityksestään, joka osoitti eri poliisilaitosten toiminta-alueilla olevan isoja eroja siinä, miten poliisi oli selvittänyt rikosjuttuja.

Kauko Parkkinen
AVOIN KIRJE PÄÄMINISTERI ANTTI RINTEELLE


Arvoisa pääministeri Antti Rinne, yllä olevin sanoin lupasit virkaanastujaispuheessasi toimia eriarvoisuuden poistamiseksi ja näin vahvistaa oikeusvaltiota. Lupasit, että ”hallitus huolehtii oikeudenmukaisuudesta

Kauko Parkkinen
KEPU TUKEE ANTTI RINTEEN TYÖLLISYYSHAAVEITA RASKAALLA TYKISTÖLLÄ


Nopeasti on saatava aikaan moniammatillinen toimintamalli, jossa eri viranomaiset yhteistyössä ratkaisisivat yksilökohtaisesti räätälöidyillä työllistymissuunnitelmalla yksittäiset työttömän ongelmia eri toimenpiteet toimivaksi kokonaisuudeksi sovittaen"..

Kauko Parkkinen
ANTTI RINNE TÖRMÄSI TODELLISUUDEN KIVIMUURIIN


Hallituksen muodostaja Antti Rinne heräsi vihdoinkin kalkkiviivoilla huomaamaan, että rahat eivät riitä kattamaan koko sitä toiveiden tynnyriä, jonka hallitusneuvottelijat olivat vapaan assosiaation menetelmällä täyttäneet.

Kauko Parkkinen
KARI ENQVISTIN RADIOKLUMNI KERTOO, MIKSI KEMIN SELLUTEHDAS HURMAA NIIN MONIA


Kosmologian professorin virasta juuri eläkkeelle jääneen Kari Enqvistin kolumni Ylen Ykkösaamussa 16.05.2019 olisi esitettävä uudelleen aika ajoin. Siitä löytyy selitys niin monelle ilmiölle, jotka kansalaisia ovat mm. Juha Sipilän hallituksen aikana hämmästyttäneet, kummastuttaneet, ja niin selkeästi esitettynä, että sen ymmärtävät varmasti kaiken maailman dosentitkin. Hän oli suunnannut viestinsä erityisesti hallitusneuvottelijoille.

Kauko Parkkinen
MIKÄ ON ANTTI RINTEEN HALLITUKSEN IHMISKÄSITYS?


Tuoreessa muistissa on, miten keskusta ja kokoomus antoivat rukkaset hallituksessa jatkamaan pyrkivälle perussuomalaisten uudelle johdolle, kun tällä oli niin mahdoton ihmiskäsitys.

Kauko Parkkinen
RINTEEN HALLITUS: 1970-LUVUN KAUHUKABINETTIEN PALUU


De´jà-vu oli käsin kosketeltava, kun heti hallitusneuvottelujen todenteolla alettua työmarkkinajärjestöt marssivat ensimmäisinä baanalle kuin Euroopan omistajat. Ja he osallistuvat hallitusohjelman kirjoittamiseen kuin silloin ennen!

Kauko Parkkinen
VAALIKAUDEN LAMPAAT JA LEIJONAT

Iltalehdellä on mainio tapa jakaa merkittävien kisojen jälkeen osanottajille lampaan ja leijonan kuvia 1-5 sen mukaa, miten pelaajat ovat pärjänneet omilla pelipaikoillaan. Sama asteikko sopii käytettäväksi myös silloin, kun arvioidaan eräisen avainpelaajien suorituksi kuluneella vaalikaudella.

Kauko Parkkinen
SIPILÄ SAI, MITÄ TILASI


Eräs itsenäisen Suomen surkeimmista hallituksista on tullut tiensä päähän ja sai ansionsa mukaan. Sen kanssa kilpailee lähinnä hätätilahallitus, jonka Urho Kekkonen runnasi kokoon 1975.

Kauko Parkkinen
MISSÄ LUURAA MIKAEL PENTIKÄINEN?


Tänään 16.04.2019 sortui lopullisesti se tukipilari, jonka varaan Suomen Yrittäjät laski, kun se valitsi toimitusjohtajakseen Juha Sipilän uskollisen aseenkantajan Mikael Pentikäisen, joka oli aloittanut yhteiskuntasopimuksen puffaamisen Hesarin päätoimittajana jo toisen puoluetoverinsa Mari Kiviniemen pääministeriaikana. Hän oli myös surkeasti päättyneen raamisopimuksen innokas kauppamies.

Kauko Parkkinen
LASSE, LASSE LITEN: MAAILMA ON PALJON KOMIKANTAA SUUREMPI


Nuori Lasse Laatunen oli 1970-luvulla lähes ainoa silloisen STK:n juristi, johon liittyi toivoa muutoksesta. Paikalla olijan mukaan hän oli ainoa, joka 1981 keskusliiton äimistelypalaverissa ymmärsi kirjani Näin tehdään tuhopolitikkaa sanoman.

Kauko Parkkinen
KEVYTPUHETTA POLITIIKASTA JA TALOUDESTA


Kuten aina vaalien edellä ovat jälleen vallinneet kevytpuheen markkinat politiikasta ja taloudesta, ennen muuta työllisyydestä ja työttömyydestä. Tämä ei johdu siitä, että liikenteessä, kuten kuuluu sanoa, olisivat olleet tavallista asiantuntemattomammat, vaan siitä, että puhujia on ollut niin runsaasti, muitakin kuin poliitikkoja, jotka aina esittävät asiat omalta kannaltaan parhain päin.