default_mobilelogoVarmaankin monella yrittäjällä oli tippa silmässä, kaksi parhaassa, kun hän 23.10.2019 luki Helsingin sanomista Juha Akkasen kolumnia, jonka otsikko oli Antti Rinne, yrittäjä.

Siinä tämä demarien ja ay-liikkeen hovitoimittaja kertoi, miten yrittäjäksi jo toisessa polvessa ilmoittautunut pääministeri oli Yrittäjäpäivien juhlapuheessaan 19.10.2019 ilmoittautunut kaikin puolin yrittäjän ystäväksi ja ymmärtäjäksi. Hän kuvaili Akkasen mukaan yrittäjän arkea, miten sitä rasittaa ”loputon byrokratia”. Tottakai hän sen tuntee, koska on ollut itse sitä rakentamassa.

Ja lisää on luvassa. Puolueensa puheenjohtajuudesta Jutta Urpilaisen kanssa kisaillessaan hän Paasitornissa lupasi paikalla olleelle ay-väelle tätä herkkua: ”EU:ssa on 37 000 direktiiviä ja asetusta. Niistä vain 70 koskee työsuhdetta. Sinne on saatava lisää.”

Työministeri Timo Harakka lupailikin jo Eduskunnan kyselytunnilla 10.10.2019 ammattiliitoille itsenäistä kanneoikeutta. Ja SDP:n edustajat nostivat esiin puolueen vanhan vaatimuksen alipalkkauksen kriminalisoinnista. Ja työryhmistä on kuulemma tulossa vielä ”paljon pureksittavaa”. Siinä riittää varmasti purtavaa.

”Viran puolesta” Akkanen kiillottaa Rinteen kuvaa vielä vähän omastakin takaa. Lakkokenraalin maine johtuu vain siitä, että Rinteen peukun alla oli niin monta työehtosopimusta, että oli ihan luonnollista, että jokin ala niistä oli aina vuorollaan menossa lakkoon. Sen sijaan hän ei kerro, miten ”oikeusvaltio-Rinne” vakuutusyhtiö Fennian hallintoneuvoston kokouksessa naureskeli työriitalain rikkomisesta saamilleen sakoille.

Iltasatuja iltajuhlassa

Rinteen sanat upposivat”, sanoo Akkanen. Eikä ihme, hänen mukaansa siinä puhuikin ihan eri mies kuin SDP:n puheenjohtaja Rinne, itse tasavallan pääministeri, joka lupailee kaikille vain hyviä asioita. Tulee mieleen vanha kunnon Shakespeare: ”Sanat nousee, mieli maassa pysyy. Ei sanoja vaan mieltä taivas kysyy.”

Tästä maanläheisemmästä puolesta kiinnostunut voisi vaikkapa kysyä silloisen yrittäjäjärjestön varapuheenjohtajalta Kaarina Aholta, miten Antti Rinteen yrittäjäystävällisyys ilmeni Tornion käräjäoikeudessa, missä hän AKT:n lakimiehenä vaati kymmenen työntekijän irtisanomisesta niin suuria korvauksia, että se olisi tiennyt yrityksen loppua.

Pääministeritkin ovat näköjään havainneet, että yrittäjät ovat niin hyväuskoista ja helposti huijattavaa väkeä, että heihin uppoaa millainen tarina tahansa. Niinpä he mielellään käyvät kukin vuorollaan kertomassa iltasatuja heidän iltajuhlassaan. Edellinen pääministeri Juha Sipilä kertoi, miten paikallista sopimista kehitetään ihan tuota pikaa. ”Se on selvä” (Sipilä puhui yrittäjille niin totta kuin osasi/www.kaukoparkkinen.com 27.10.2017).

Voin onnitella itseäni, etten ollut paikalla kuulemassa kumpaakaan pääministeriä. Sipilää kuunnellessa olisi itkettänyt, tällä kertaa olisi varmaan oksettanut. Kyllä oksennus oli lähellä myös Akkasen hengentuotetta lukiessa.

J.K.

Uutisissa kerrottiin juuri, että Antti Rinteen elämäkerta julkistetaan tänään klo 9. Juha Akkasen ja kirjan tekijöiden kesken sovittu yhteisestä mainosiskusta?

Liite

Kauko Parkkinen
www.openfinland.net 13.06.2013

Lisää/poista listalta:
Internet-sivu tai Webmaster
Tältä sivulta selviävät sähköpostiosoiterekisterin ylläpitäjä ja rekisteritiedot.